Tuesday, January 18, 2011

Layan citer Hindustan

Satu masa dulu, citer Hindustan ni macam fenomena kat Malaysia kan.

Masa tu sekitar penghujung tahun 90 an gak la. Macam wajib tengokla. Dulu, my abah siap belikan vcd lagi nak bagi kami sekeluarga tengok citer2 Hindustan. Pantang ada citer baru mesti beli. Tp entah mana dah semua vcd2 tu.

Antara citer2 yg masih melekat sampai sekarang ialah:

  • Dil To Pagal Hai
  • Kuch Kuch Hota Hai
  • Maan
  • Dilwale Dulhanya le Jayenge
  • Ka Ho Na Pyarr Hai
  • Mujshe Doshti Parege
  • Mohabbatein
  • Khabi Khusi Khabi Gham

adeh...apa lagi ek? Tak ingat la...tp kuch kuch hotta hai tu memang layanla beratus2 kali pun takkan bosan. Hehe. Lagu2 dia pun sedap2 kan.


credit to google


Siap boleh ikut sikit2 dialog and bahasa mereka. Paling ngetop Shah Rukh Khan. Cool je dia berlakon.

Kalau part sedih pulak confirm air mata akan bergenang dan mengalir sikit demi sikit. Huhu. Kawan2 pernah tak macam tu? Siap feeling2 semua. Confirm ada kan, baik mengaku cepat! :)


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

Puan ApasH said...

Dulu mmg layan le juga sebab my mum mmg peminat cerita hindustan. Dari zaman anak dara sampai tua. Dari hero Rajesh Khana ke Shahrukh Khan minatnya.

Cuma skang tak berapa nk tgk sgt sbb my mum kata hindustan dah terover seksi. Skang pilih juga le ceritanya. Kalau movie SRK mesti layan.

Ade sekali tu my mom, Along & Angah saya sanggup spent RM350 sorang sbb nk gi tgk SRK buat konsert kat Stadium Malawati S.Alam.

Minat punye pasal kan...

chugie said...

dah tentu lah pernah huda.. owh, paling tak bleh lupa cerita 'kuch kuch ho ta hai'.. layan abis lah!

Izan Ishak said...

serius dah lama tak layan hindustan nih. sejak2 ada anak2 ni tak pernah lagi tgk hidustan dari mula sampai abis.

**mohabbatein best...masa tgk dgn cik abe rasa kita pulak yg masuk dalam citer tu ..hehehe

anum shukri said...

salam huda......hehehe....akak memang suka tgk citer hindustn ni...sampai sekarang tapi citer lakonan shah rukh khan lah...memang layan kalau tgk citer dia...

*azni* said...

azni pon lyn gak cite hindustan ni..cume cite2 skrg je tak berapa sebab jln cite tah ape2 pastu artis pompuan lak makin sexy..

yatie chomeyl said...

cite hindustan yg latest dh x meleleh sgt, cite di amacam d maju dan byk ken afikir..suka sgt cite hindustan skrg, lagu pun dh kurang

wan nurul hezrina abd halim said...

sumer citer hindi kat atas nuh nurul sangat suka hokeh..

nak2 hero dia srk..mmg suker=)lagu2 dia pun sodap

Cute MuM said...

dulu suka sangat layan cite hindustan.. mesti nangis punya lah.. emosi sungguh.. hehe..
sekarang dah jarang sangat.. suami tak suka tengok...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi