Wednesday, January 19, 2011

Membaca Jambatan Ilmu

Siapa suka membaca? angkat tangan!!! :)

Membaca jambatan ilmu, tp tengok juga buku apa yg kita baca kan :) Kalau buku mangga ke, urtv ke, apa lagi? Confirm bukan jambatan ilmu tp sekadar ilmu duniawi :)

Sy pun dalam kategori suka membaca, baca buku2 novel, buku2 motivasi dan buku2 tentang ilmu keibubapaan. Sebab dah ada famili dan anak kan, prefer baca buku2 yg santai dan boleh mematangkan diri :)

Ini nak cerita, si kecik sy ni pun suka membaca. If dia dapat buku bergambar lagilah dia suka. Sambil belek2 mulut dia pun membebel. Sometimes dia ajak sy or abahnya baca sama.




antara koleksi buku2 Husna...




jom baca buku!


Sukanya dia kalau dapat buku tentang haiwan. Tp part gambar ular or snake (in english), dia punyalah penakut, pergi lari jauh2 :) Ada juga budak macam ni :)




tu buku haiwan dia...




abc...sampai G je dia terror :)




belek2 sambil mulut kumat kamit :)



Anak anda suka membaca tak? For sure suka juga kan, anak2 kecil ini kalau dididik dari awal tanamkan minat membaca insyaAllah dia akan ikut. Kita kena beri tauladan yg baik kat dia kan :)


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

chugie said...

suke jugak..baca surat khabar, dan majalah..

[-suziey-] said...

amboih kemain sume buku nk baca serentak..haahaha gigih btl:p

Puan ApasH said...

bagusnya husna. Cuma nasihat kawan husna si Qaseh tu.

Ajar mengira 1,2,3,4,5...tapi dia tetap sebut 1,4,6..itu favorite number dia.

Buku..mmg ske belek..pe'el koyak buku belum hilang lagi..adoiyaaii..

wan nurul hezrina abd halim said...

alo lo lo akak yang baek pasnih leh ajar baby membaca pulak=)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi