Monday, January 17, 2011

my Bff

Salam pagi Isnin semua,

Dah breakfast? Sy pagi2 ni makan juga, nasi lemak dan mee goreng :) Order saja, bukan masak sendiri pun.

Ok, ini pagi2 ni jom kita baca kisah sy dan bff sy. Walla!

Kami berkenalan semasa sedang menuntut di tahun pertama. Masa tu tidakla rapat sangat tp saling berkomunikasi baik antara 1 sama lain :) Classmate kan, takkan tak nak kawan pulak.

Dia ni jenis cool, tp sometimes gelabah juga :)
Mana2 pergi masa kami register kelas sama, akan nampakla kami berdua.
Ada sekali sekala dalam satu sem tu je sy akan jadi lone ranger sebab kelas tak sama. Sy tak kisah pun jadi lone ranger sebab suka buat hal sendiri.
Suka share macam2 cerita dengan dia ni, kadang2 sy advise dia, or dia yg advise sy balik ke. Ikut keadaanla kan. Boleh kata sekepala la and kamcing. Suka duka kami lalui bersama (poyo je ayatnya :))
Sampai sy siap kenal la kan kakak dia yg duduk kat KD tu, dia pun kenal rapat kakak sepupu sy yg duduk Shah Alam.
Yerla, sometimes sy ikut dia balik rumah kakak dia, siap tumpang tidur semua. Cuma tak pernah sampai ke kampung masing2la.

Lepas tu, bila dah masuk final year, dia bertunang dengan pujaan hati. Sy tumpang happy sebab bff tunang weh. Tp tak dapat join di majlis pertunangannya sebab jauh nak pergi, mak sy susah sikit nak lepas kalau jauh2 ni. Tp dia ikat setahun.

Selesai submit report FYP, sy pulak bertunang :) Gataii jugak. And after 3 mo bertunang, sy nikah. Sy kira paling cepat jugak di kalangan member2 kelas ni. Bukan apa, kami dah kenal lama kan almost 4yrs. Nak tunggu apa lagi, encik abang pun dah ready and stabil sangat, terus go on je la. Sy je baru nak menapak mencari kerja time tu.

Bff sy tu pulak kahwin pada tahun yg sama just lambat 7mo je dari sy :) Kami dapat baby pun sama iaitu pada tahun berikutnya. Tp dia lewat 3mo je pun dari sy. Now, dia dah ada 2nd baby, sy pulak tengah otw :) Hehe. Tp kalau lepas2 ni tak tahula boleh sama ke tidak, sebab 1st and 2nd dia dah operate, maka tinggal 1 chance lagilah dia nak dapat baby lagi. Sy pulak, if tiada masalah kesihatan, 2-3 lagi pun boleh kut, insyaAllah :)

Bff yg sy maksudkan ialah Pn. Faryza (tengah dalam pantang)


last year gathering kat alamanda...


Muka comel macam anak mami pasal hidung dia mancung sikit dari sy :)
Orang nya kecil molek saja tp berhati waja and jenis kuat studi gak dulu. Sy je yg sempoi jenis studi ikut mood :) Tak pe, at least 3 pointer dalam tangan :)
Now, dia kerja kat POS as system analyst. Sy doakan dia sentiasa sukses dalam apa jua bidang yg dia ceburi and bahagia di dunia and akhirat. Amin.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

*azni* said...

wah..tahniah faryza bila bff awak buat entry khas utk awk..hehe..

Mask-roll said...

weh..citer aku plak..hahah

[-suziey-] said...

oooo ur BFF ke..hehe..kami adelah opismate:p

wan nurul hezrina abd halim said...

hahaha dah agak dah..pernah baca entry faryza pasai huda...huhu aah dia dapat baby boykan?ke saya cilap..2nd baby dahkan..k semoga korang success..

kitapun ada entry pasal shbt baek..ada wat entry yang lepas.dia barujer berjinak2 ngan dunia blogging..

Faryza said...

Amin........................
pssst..mas diam2.. jgn dengki ngn aku...
buat BFF ku huda... terharu gila laa..awl entry dh perasaan diri sendiri...tersenyum seorg diri kat dpn laptop ni..hehehe...

azni.. tq... susah nk cari sahabat gelak dan nagis bersama.... pssst ckp je nk tau ape pasal huda.. smua dlm poket.heheh..tp hati2 huda handal silat..

kak suziey.. ehh yeker kita office mate ke? bila nk belanja lunch??kekkeke

Hezrina: tq... haha.. seronok sesekali bila rindu bff kita bt cam ni.. rasa makin dekat dihati..

tq huda..... moga persahabatan kita kekal selamanya..amin.

chugie said...

owh, faryza ye.. moga persahabatan korang berkekalan hendaknye..

mmg byk dengar cite, kalau dh sezer 2 kali, hanya akan dapat sampai 3 kan? tapi kuasa allah.. tak siapa bleh lawan.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi