Thursday, January 13, 2011

Pantang nampak air

Husna dah tidur, maka bolehla sy meneruskan usaha berblogging lagi petang ini :)
Ok berbalik pada title asal, "pantang nampak air"... Husna memang seorang yg pantang nampak air.

Suatu masa dulu bila dia nampak air longkang dia akan sebut "eeee...air laut..."
Air sungai pun dia cakap air laut..
Kolam ikan ke, kolam mandi pun dia sebut air laut...

So, as her parents kami ni akan perbetulkanla kesilapannya itu. And dia akan ikut yg betul. Sometimes, bila dia terlupa dia akan sebut juga air laut :)

Gambar2 di bawah semasa kami otw turun from CH hari Ahad tu. Singgah kat Hutan Lipur Kuala Woh. Betul ke? Sy pun ingat2 lupa. Ala,...beberapa km je before sampai Pekan Tapah tu.
Yg bestnya, bila anda betul2 berpijak pada pasir air sungai ni akan terasa kehangatannya. Means, ini sebahagian lokasi air panas jugala.

Ada kawasan rajah brooke lagi. Kumpulan rama2 yg famous dan cantik di sini. Tp sorry, lupa nak snap pic rama2 sedang bermeeting di situ. Asyik tengok air yg jernih.



cecah kaki je ok :)



sy pun cecah kaki juga nak rasa panas nya air...



snap2 pic...Husna tu apalah yg dia fikirkan yer...



dalam hati Husna...kalau dapat mandi ni mesti best kan...



sudahnya, dia betul2 mandi...




swimming suit tak bawak...
buka diapers je la...


Oh Husna, pantang nampak air...dia dah lama pun tak berendam, sekali dapat memang lama juga dia dalam air tu. Kami ni ummi abahnya duk pantau je la. Setengah jam lepas tu bergerak pulang. Sy dah lapar...belum lunch jam sudah menunjukkan pukul 3pm.

Anak siapa lagi suka main air and pantang nampak air? :)


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

Puan ApasH said...

syoknye mandi sungai..ni bukan setakat Qaseh je nk mandi..ngn Mama Qaseh sekali nk join..

Dah lama gile tak berpicnic kat sungai mahupon tepi pantai..huhuhu

Mama Kembar 3 said...

bestnya! mama blum pernah bawak si kembar pi mandi sungai ka laut etc etc, takat main air dlm bilik air je laa... still tak konfiden lagi nak bawak pi sungai, takut tak terkawal huhuhu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi