Tuesday, January 11, 2011

Part 3: Tea Plantation

Ok, pagi esoknya hari Sabtu selepas bantai tidur puas2 kat tempat sejuk, kami pergi breakfast kat Brinchang.

Sy makan roti telur dan teh tarik, while encik abang makan nasi goreng dan sambal telur bersama milo panas. Sejuk2 ni tak ada mood nak minum ais :)

Selesai makan, kami ke market. Membeli beberapa ekor ikan kembung dan seekor ayam untuk buat bbq malam tu.

Balik semula ke banglo peranginan and tak lama lepas tu, my sil and family from Sg.Buloh sampai. Si kembar bukan main suka lagi :) Setengah jam lepas tu PIL, Kak long's family together Watie and Eizlan (both of them my sil and bil) datang naik Avanza. Dah happening sikitla rumah kami tu :)

Sempat la budak2 tu bermain kat playground di luar rumah.



Husna dan atok...



syifa' anak kak long...



si kembar asyik bermain buaian...



Husna main jongkang jongket dgn abah...




Then, kami mulakan lawatan ke ladang teh Bharat Plantation. Sy sebenarnya yg mengidam nak ambil gambar kat ladang teh. Alhamdulillah tercapai sudah hasrat di hati :)




encik abang beraksi di ladang teh...



mengidam sangat nak ambil gambar kat ladang teh ni...


ok, kalau rajin sy post lagi entry hari ini...if not sambung esok pulak yer :)



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

hadina said...

wah seronoknya jln-jln kat cameron...
nak jugak bergambar kat ladang teh... :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita pon ada pi sini, tapi hubby tak mau snap2 pic la ikutkan hati nak jalan2 sampai hujung, wah sonot main playground

chugie said...

sy pun tak berpeluang ambil gambar berlatar belakangkan ladang teh ni, walau dh pergi byk kali.. so sad.. entah bila dpt g sana lg ni.

nieda said...

sejuk mata memandang ladang teh itu..

wan nurul hezrina abd halim said...

mesti sejukkan?nampak berkabus.seronoknya pi saner.masa pi dulu,tak sempat nak snap gambar banyak2 sb nurul g pun nak cepat2jer.tak planning.

Huda said...

hadina - best..ina pegila bile2 free :)

anje - hehe..ini sbb mengidam hubby huda turutkan jua :)

chugie - pegi lg la..bile2 free but not school oliday k :)

nieda - sejuk2 :)

Nadia arRumaisha said...

wahhhh rase tenang saja liat ladang teh tu.....

Nia said...

saya dulu masa kecik2 selalu jgk mak & ayh bwk ke Cameron ni, sbb dkt dgn kampung, tapi tak pernah melawat ladang teh..rugi betol.

Baby&Me Shopping Style Contest

Fieza79 said...

terlepas n3 ni semalam...best begamba kat sini...rasa mcm dok alam lain...hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi