Wednesday, January 12, 2011

Part 5: BBQ Time!!!

Selepas jalan2 kat butterfly farm, kami singgah pasar malam Brinchang lagi. Saja jalan2, and banyak juga yg diborong oleh famili sy tu.

Malamnya, kami siap2 memulakan bbq. Ok, part nak hidupkan api arang tu punyalah payah yer sebab angin sepoi2 bahasa kat luar rumah. Sejuk pulak tu macam nak hujan gayanya. Sejam juga nak hidupkan api. Encik abang lupa nak beli lilin penyala, if not mudah sikit kerja kami kan.

Antara yg kami bbq kan ialah ayam seekor, daging, ikan kembung, udang, sotong, ada sosej, jagung manis dan otak2 instant beli kat Giant :)

Memang meriahla makanan kami malam tu. Nasi goreng dan sayur asparagus juga ada disediakan bersama sup sayuran. Wow!

Air kami hidangkan teh strawberry panas. Memang mahsyuk! Sejuk2 minum air panas la sedap kan :) Dengan aroma strawberrynya...fuhh...tak boleh lupa...



gang lelaki tukang kipas...


FIL sy pun join sama nak masuk dalam gambar :)




bbq set siap encik abang beli lg...

,
jagung manis...



ini antara yg akan dibakar...



Ok, jom kita ke dapur lihat apa aktiviti kami di situ. Sibuk juga kat dapur ni...



ada juga dipanggang atas dapur...



nasi goreng sedang digoreng oleh Kak long...





ini dia makanan yg banyak itu...



otak2 ikan setelah dipanggang :)

While kami semua sibuk di luar dan di dapur, kanak2 riang di mana yer?
Oh, si kembar tidur awal...letih la tu berjalan seharian...

Husna dan Syifa'...adeh ini budak berdua memang tak reti diam. Ke atas, ke bawah je kerjanya...Payah pulak tu nak tidurkan mereka.



Husna dan Kak Syifa' nya...


ok till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

ko bbq tak ajak aku pon, ohohoho! :)

chugie said...

bestnye makan2 tu.. mesti meriah kan huda!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

adey bab ni yang jeles k, kami pi makan kat luar je kalo BBQ lagik best kan



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi