Friday, January 21, 2011

Peminat jigsaw puzzle

Pergi ke Tesco semalam, sempatla sy usha2 tempat toys. Husna excited sebab banyak sangat kan, siap rambang mata lagi pegang itu pegang ini. Last2 dia dapat bantal bola rugby tp sy ambil juga...sampai kaunter nanti sy letakla balik :)

Sy dah lama sangat berkenan nak belikan Husna jigsaw puzzle. Sebab sweet sangatla boleh main sama dia kan. Maka, sy ambil juga 1 set. 70 keping dengan harga RM4.50. Alasan sy membeli jigsaw puzzle ni untuk melatih Husna bermain sambil berfikir. Permulaan ni, macam geram juga sebab dia bukan nak menyusun tp memunggah puzzle yg sudah siap disusun oleh sy or abahnya.

"ummi wat...abah wat..." disuruhnya...

lepas tu nanti dia punggah balik :)




ini setelah dipunggah...




ready...ummi yg nak buat balik ok
Husna duduk diam2 je tau!





tadaa....hasilnya...



boleh siap dalam 10min :)



tengok tu, pantang nampak benda tu siap, dia nak punggah balik...


Bagus kan belikan anak kita jigsaw puzzle ni. Latih dia berusaha. Tp sy rasa bukan sekarangla kut, tunggu Husna besar sikit time tu dia dah boleh berfikir secara kreatif :) Now, sy mainla sendiri lepas tu Husna punggah balik :)


Sy peminat jigsaw puzzle, anda bagaimana?







KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

ezan said...

puzzle ni memang bagus tau untuk budak2... ezan pun memang dah lama nak cari utk sarah.. :)

tp ezan ada baca.. kalo nk start.. better cari puzzle yang besar2 sket. kalo kecik & banyak ni cam mencabar minda sgt.. hehehehe...

*azni* said...

izzul lak suke tampal2 sticker..tak cukup buku abis kat kaki,tgn dia tampal..

Fieza79 said...

anak2 kfieza peminat tegar...baru2 elok je main..dah jemu abis sepah sana sini...

[-suziey-] said...

ouh peminat jigsaw puzzle ek...eh kt xpnh jmpa plak jenis abc ni..hiks cute...hehe..

husna pnya task la paling best..ekekek;D

wan nurul hezrina abd halim said...

eeek chanteknye jigsaw tuh..memang seronok ek main jigsaw nih..kekadang leka.dulu rajin wat tapi lama dah tak beli=)

nieda said...

rasanya baya Husna velum faham lagi. Tunggu husna umur dalam 3 tahun mesti dia pun suka.

Ummi Salsabila said...

Saya Ada try jugak.tp last sy yg siapkan..
Puzzle mmg bagus utk anak2.Lego pun bgus.tp yg xbestnya bila bersepah2..adeh! ;)

Faryza said...

huda..byk sgt tu..aku pernah baca..klu bdk nk main..bg yg skit dulu.. 8 pc..n pic dia besar..bila dh pandai kasi yg byk skit pc dia..n seterusnye..klu yg ni.mmg ko la kena bt utk dia.heehehhe...
just kongsi benda yg aku tau..Good husna..suuh umi bt ye.keekekk



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi