Friday, January 28, 2011

Petrosains

Selepas chek out dari Istana Hotel tu, kami pun bergegas ke Suria KLCC. Encik abang ajak ke Petrosains sebab tak pernah pergi katanya.

Ok kami pun terus ke level 4. Harga tiket Petrosains untuk adult RM12 saja. Children RM5 kut, lupa dah. Husna tak kena tiket sebab below 3 yrs kan so free je la.

Lama juga kami berlegar2 di Petrosains ni almost 2 hours gak. Adeh. Letih menapak dari satu section ke another section.



masa nak chek out...kat lobby hotel...


Seterusnya, silalah layan gambar2 kami di Petrosains ni. Terlalu banyak, sy just pick random ok :)

Ada part petroleum digali, part formula 1. Banyak juga simulator untuk dicuba tp sy tak boleh sebab pregnant :( Rugi tak mencuba. Encik abangla yg best...semua dicubanya, sampai pening2 sebab try simulator F1 tu.

Oh yer, kalau rasa tak larat nak tunggu si kecik kita jalan sendiri or berdukung, boleh request pinjam stroller kat staff bertugas. Free saja :) Merasala pakai stroller Graco si Husna ni :)



konon2 kat kedai videola ni...




vrooommm...



jalan2 lagi...



rasa macam dalam cerita Jurassic Park pulak :)




sementara tunggu encik abang cuba macam2 simulator, Husna main2 kat playground yg disediakan..



ini ala2 kat pelantar minyakla...Husna takut tengok patung tu :)




sempat main bola sepak...green screen ni,
sy pun join sama tp tak ada siapa nak tolong tangkap gambar kami :)


Banyak sungguh section yg perlu dijelajah di Petrosains ni. Semua ada. sebelum keluar tu kami menonton 3D movie around 15mins macam tu. Bayaran RM2 dikenakan. Cerita kartun pasal dinosaur. Husna macam blurrr2, sibuk ajak nak keluar from bilik movie tu. Kecik lagi kan dia tak faham apa pun :)

So far, seronok juga pengalaman kami jalan2 Petrosains ni. Banyak faedahnya. If u all nak bawa anak2 boleh juga tp better time umur mereka dah besar sikitla sebab time tu dia mesti excited nak try itu ini kan and dah faham sikitla. Macam Husna dia suka benda gerak2, if statik memang dia boringla :)


Ok till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

[-suziey-] said...

waaaa kelassss..dok istana hotel.hehe best..

petrosains mmg best..tp kita pn xterjah lagi..ekkek:D

chugie said...

saya yg dok dekat sini pun x pernah lagi terjah ke tempat ni huda.. ekekek:D

Fieza79 said...

mesti husna la yg paling hepy kan...kami tk smpai lg petrosains..hari tu g tak masuk pun...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi