Tuesday, January 18, 2011

Roti Telur versi Pn.Huda

Entry ke 2 pasal makanan hari ini.

Sudah petang, sedapnya dapat makan sumting yg panas dan rangup. So, sy decided masak roti celup telur saja.

Bahan-bahannya:

Beberapa keping roti dibelah 2
Telur (dependla 2-3 biji)
Garam sedikit untuk bg rasa
Minyak zaitun or minyak masak untuk menggoreng

Cara membuat:

Telur dipukul sekejap di dalam mangkuk bersama sedikit garam
Celup roti ke dalam telur yg sudah dipukul tadi
Kemudian, goreng bersama minyak yg sedikit di dalam kuali sehingga masak garing

Siap untuk dihidang bersama sos cili. Or makan begitu saja. Nyum3. Memang sedap. Kalau dah sejuk tu kureng sikit rasanya.

Hasilnya...tadaaa...(eceh, resipi simple, siapa la tak reti buat kan)

Saja share sumting here. Kut2 ada yg tercari2 resipi roti telur ni kan.



anyone nak try?


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

chugie said...

cedapnye.. kalau mil sy buat, die belah empat roti tu, lepas tu die celup kat dlm telur, and join kan dengan roti lg satu, then goreng.. sedap jugak!

Puan ApasH said...

akak punye pe'el tak makan dgn sos tapi cicah dgn skit gula. Hehehe..

wan nurul hezrina abd halim said...

bleh try nie.mesti anak2 n mak2 suker..hikhik

[-suziey-] said...

emm minyak zaitun ni mahal x? elok gk guna minyak zaitun kan? minyak jagung pn ok kurang cholesterol

SyidaGorjes said...

tak terfikir pun nak buat roti telur.dah 2x hujung minggu kita buat lempeng bawang jek.

A N A K - A N A K K U said...

sedapnyer...nk try mknlh...try buat mcm malas jer....hahahaha

Nia said...

biasanya kalau roti telur dah sejuk, takde sape sudi nak habiskan..huhu..

Izan Ishak said...

huda...resepi kita serupa. anak2 k.izan sume suke sangat. mmg makan cicah ngan sos. sedapnya!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi