Monday, January 03, 2011

Sesaknya depan rumah

Pagi tadi hujan turun dengan lebatnya. Sejuk je, lepas Subuh memang mahsyukla kalau tidur balik kan...berselimut bagai :)

Sy duk mengintai dari tingkap bilik tidur, budak2 nak pergi sekolah. Yg naik basikal kasihan, mesti basah lencun kan. Yg dihantar oleh parents pun boleh tahan. Sampai jammed depan rumah kami. Almaklumlah, sekolah kebangsaan tu opposite rumah kami. Beratur kenderaan kecil dan besar duk menghantar anak2 kan.


senang esok Husna nak pergi sekolah...depan rumah je :)


Tengahari tadi pun macam tu gak. Clash yg mengambil dan menghantar anak2. Memang sesak dibuatnya. Hujan dah berhenti jam 11 tadi. Sy nampak still ada parents yg duk menunggu anak2 mereka darjah 1 depan kelas. Takut anak nangis kut.



sy zoom bagi nampak parents tengah tunggu anak darjah 1 depan kelas...


Oh macam manalah perasaan sy pula akan datang yer bila tengok Husna pergi sekolah for the 1st time. Happy, risau, semua tu mesti ada kan :)

Kawan2 macam mana 1st time yg duk hantar anak?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

Noreen said...

same la berdebar2 insyallah jika dipnjngkan umur reen lagi 2@3thn akan hantar ank ke sekolah plk

NM02 said...

hari ni anak kazen kesayangan kita masuk darjah 1. emm... kejap je dapat kawan sebab dia peramah habis. hehehe...

ari ni jalan jem giler ek. pening saya di buatnya..

rasanya nak minta ngan PM le, tiap hati pertama persekolahan diberi cuti umum.. memudahkan orang ramai utk tidak keluar rumah bg mereka yg tidak mempunyai anak sek. jadiknya... jalan tak le jem teruk. ok tak?? hehehe

Fariz Finie Family™ said...

syoknye sek dpn rumah.. nnt nk beli rumah yg dekat dgn sekolah gk.. huhuhu.. eh ngidam suka2 je..:)

wan nurul hezrina abd halim said...

maira pun cenggitu.mesti mummy die risau mcm manalah dia kat sekolah.tapi lambat agi nak kesekolah=)tapikan mmg jem jalan kalau tepi sekolah.tengok ibubapa dok kalut pagi senin antr anak=)

anak2 dorg cumil2 belaka bila pakai beg yang kiut miut cyap ngan bekal.huhu

p!nkerton said...

hihih suka tgk2 budak2 awal2 masuk sekolah, esp yg darjah 1, macam2 ragamnya.
*tu la sekolah rendah fatih dulu :D

Izan Ishak said...

dekatnya skolah huda.
senang husna dah besar nnti pi skolah jln kaki je.

*abg muhaimin 1st day pi tadika terus naik van je. tak temankan dia pun. dia kata malu ummi temankan pi skolah. masuk darjah 1 pun sama~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi