Thursday, January 13, 2011

Tesco Manjung sudah dibuka!

Wah! Manjung dah ada Tesco.

Adeh! Kesian pulak kat Giant di seberang jalan tu, mesti rugi ribu riban sebab Tesco dah buka semalam.

Kami ni pun konon2 nak pi usha je, tengok2 1st day petang semalam, berduyun2 orang keluar masuk. Mak aih! Siap beratur panjangla nak register club card. Sy dan encik abang tak register lagi, ala banyak lagi masa kan. Tak lari gunung dikejar.

Ok, apa ada kat dalam Tesco Manjung ni?

So far yg ada, KFC tu biasalah kan, Chicken Rice shop, Roti Boy, Sinma, Takasima, Cosway, apa lagi ek? Sy pun dah tak ingat. Tengok2 gitu je la.

Masuk sekejap ke dalam Tesco untuk usha harga barang, ok gak la...tidakla mahal or murah melampau (kami jarang pi Tesco mana2) Kalau outstesen dulu, biasa terjah Jusco je la.

Masa tengah beratur ambil roti kopi Tesco, manusia punyalah berebut nak dapatkan roti2 yg fresh from oven (panas lagi) yg berharga RM1. Adeh! Sy cakap dalam hati, esok2 bukan ko tak boleh beli roti2 ni, apasal nak berebut?

Kesimpulannya, sy rasa mana2 tempat pun if opening memang akan penuh dengan manusia. Bila dah lama2 tu orang dah tak heran la kan :)


pssst: ada ura2 dengarnya Jusco pun nak dibuka kat Manjung ni...err...adeh, mana 1 sy nak pergi esok2?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

NM02 said...

benda baru wak, mcm gitu le kan. hehehe

atfina said...

wah..semakin maju manjung sekarang.... semakin besarla plak belanja kita nanti... hehehe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita selalu pi tesco je, sebab selalu borong susu + diaper balqis kat situ, kalo time sale baru beli...suka colloct point je

Mask-roll said...

huda....mmg camtu r ragam manusia... dats y my hubby xmo g kalo ade opening sale..mmg manusia supperrbb ramai... biar la mrh camne pon..hubby sure akan pg after a month or more..

Izan Ishak said...

tempat baru bukak mmg sambutan diluar jangkaan kan. hmmm...tang rebut nak beli roti tu kelakar je kan~

Puan ApasH said...

personally kalau nk shopping barang dapur, susu Qaseh, pampers better TESCO sbb rasa cam murah skit. Kalau betul ada JUSCO nanti..pergi utk shopping baju2, or choices for food lagi better dr TESCO. JUSCO selalu akan KR, Johnny's,dll. Selalunya JUSCO ni lg Standard le outlet2 yang ada compare dgn TESCO.

chugie said...

kalau sy, lebih ke giant dari tesco.. entah kenapa, tak tau lah.

Wafie Push Push said...

giant ag best....tp yg pelex kan...barang same je...
tp sebuk nak berebut2...kat bilion byk roti kopi...xnak lak beli,...murah gax,,,



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi