Thursday, February 17, 2011

Alif baa taa versi Husna

Husna memang suka baca alif baa taa.
Pantang nampak kereta Avanza atok dia, kelam kabut dia nak naik dulu sebab dalam kereta atok dia je yg ada dvd player boleh mainkan dvd alif baa taa tu :) (kereta abah belum upgrade lagi yer :))
Sanggup tak naik kereta abah dia sebab nak tengok alif baa taa. Tak kisah dah dengan ummi and abahnya ini :)

And then, before ni sy pernah mentioned, Husna before tidur mesti tengok video alif baa taa kat you tube dulu unless dia dah betul2 letih and terus tidur.

Selain alif baa taa, sy tunjukkan video ABC, 123 dan video2 pembelajaran yg lain. Ikut mood dialah, kadang2 nak playback alif baa taa saja, kadang2 ABC, tengokla apa dia nak :)

So far, dia mudah je nak ikut semua tu sebab masih kecil kan. Hati masih suci, bersih belum dicemari. Mudah nak cerna ilmu yg kita selitkan.

Surah2 mudah macam Al-fatihah pun Alhamdulillah Husna boleh ikut sikit2 walaupun bunyinya macam lari dari apa yg sy baca :)

Paling tak tahan gelak bila kita baca doa tidur...dia akan kuatkan part yg last sekali "wa amut..." ayat itu je kut dia senang nak ikut :)



video

tengokla aksi dia siap menari2 semua :)


Anyone nak challenge Husna baca alif baa taa? :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

[-suziey-] said...

hahahaahah mcm aQeel klu baca doa tido suka dgr..tang waamut tu siap ade bunyi 'T' tu..ekeek:D

Zefa NorAsmara said...

Alhamdulillah, cerdik Husna ni.

nieda said...

alahai.,..pandainyer husna

hadina said...

semoga husna menjadi anak yg pintar kelak.. :)

ezan said...

pandinya husan. pani leh ajar marea x?

marea x suka baca wa amut.. tp kalo ezan bacakan je mesti dia sambung.. amin. cis.. mengelat betul :P

Nia said...

ni yg semangat nak train si Diha jgk nih..hehe

Izan Ishak said...

baguslah husna...kecik2 dah dibiasakan, besar nanti memang senang kan~

*tang 'wa amut' tu samalah ngan si kembar ni huda~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi