Thursday, February 24, 2011

Check List for someone inside


*credit google*


Sy kena buat check list, arahan dari encik abang.
Because what, may be this time kira last shopping la for someone inside tu :)
After that, no more.
Tp macam confinement set and few stuffs untuk sy boleh beli last minute.

Checklist nya:

1. tshirt and pants (3-4 pasang lagi)
2. toiletries
3. diapers size S terus
4. set sarung tangan and kaki (4 pasang yg match)
5. receiving blanket (takkan nak pakai Husna punya, bagi 1 yg baru untuk dia :))
6. set tilam bantal (Husna punya dia tak bagi pinjam)

Untuk sy:

1. confinement set Nona Roguy (maybela sebab dah serasi time Husna dulu)
2. bra baru (yg lama still ok, but tambahanla)
3. pad bra
4. tuala wanita
5. losyen halia

yg lain2 tu consider masih boleh pakai dan no need to buy new one. Membazir pulak kang.
Lepas dah ada semua tu, boleh sy prepare untuk pre wash dan siap2 pack dalam beg.
Plan nak beli barang untuk si kecik tu this coming Saturday la after bertemu janji dengan doc Adlan at ISH. Yahoo! Jalan2 Ipoh mali la kome :)

Anyone nak join? Jusco Ipoh may be...


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

EiJa ZaQuaN said...

yup..mmg patut wat check list kan..
adeii..eija pun x wat checklist lagi ni..

masa 1st pergnancy dulu bkn main excited lagi wat checklist..

SyidaGorjes said...

kiat pun kene beli set tilam utk baby sbb Aqid still pakai walaupun kaki dia dah terjulur keluar lebih dari tilam.heheheh

NM02 said...

meh la turun jusco wangsa maju. sekali sekala shopping luar ipoh. hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

alamak.. kena buat list gak laa lepas ni.. tq sharing info

Izan Ishak said...

k.izan pulak yg rasa teruja bila baca ni. apa2 pun selamat berjalan2 n soping2 kat ipoh ye huda~

eT said...

eT pon xwat lg nih.dah masuk 8 bulan pon.huhu.
Nona roguy tu xpanas kr kalo kite nyusu baby?kot kembung perut ke kan.saje tanya,xpernah try lg.

nieda said...

wah nak shoppink...nieda kalau balik ipoh wajib pergi jusco. kenangan zaman sekolah dulu tp my hubby lagi suka pergi ipoh parade. dia suka kedai majalah lama novel hut. hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi