Thursday, February 17, 2011

Cuti-cuti Desaru

As salam semua :)

Entry yg sudah lama terperam yer.

Last 2 wks time musim hujan turun lebat2 dan banjir, kami sekeluarga telah bercuti ke Desaru.
Motif cuti2 tak ada pun.
Suka2 saja.
Ok bg yg tak tahu, Desaru ni letaknya dalam Kota Tinggi.
Bandat terdekat ialah Bandar Penawar.

Penginapan kami ialah di rumah eksekutif tnb yg seperti biasa lengkap dengan perabot dan peralatan memasak di dapur.
Ok, kalau from Kluang rumah my parents, lebih kurang perjalanannya dalam 2 jam jugalah.
Route Kluang-Kota Tinggi-Desaru.
Yg join sama my family la...semua adik2 sy turun.

Yg bestnya cuti2 ni betul2 cuti la sebab just stay at rumah 24 hrs.
Tak boleh nak buat aktiviti pantai pun because of the cuaca.
Hujan memang turun tak kasi chance punya...berhenti kejap2 je pun, lepas tu dia turun lagi :)
Ada hikmah di sebalik semua tu kan.

Makan, ok...my mom memang rajin.
Dia bawa semua barang keperluan untuk memasak :)
Bagus juga sebab bila hujan, sejuk kan. Perut cepat lapar :)
Sy dan adik perempuan sy tolong2 la apa yg patut.
Kami sempat buat BBQ malam pertama kami sampai tu.

2nd day, kami keluar juga walaupun dalam keadaan hujan lebat tak hingat.
Singgah Tanjung Balau, dan terus ke Teluk Ramunia.
Better than nothing kan.
Tengok2 alam dari dalam kereta.
Laut memang bergelora la sebab hujan lebat tu. Kabus pun tebal ala2 kapas :)

Ok dahla, layan gambar je la mana2 yg ada :)


ruang tamu dan meja makan



ini bukan luar rumah penginapan tu
tp jalan menghala ke 2nd and 3rd bedroom



ala2 rumah kampung kan :)



husna dan pak usu



tak reti diam...main tangga je kerjanya :)



sempat berbbq lagi dalam hujan :)
my only lil sis...



husna bergaya dengan specknya :)



lunch kat Teluk Ramunia...
dengan nenek Husna...



husna with makciknya (dulu panggik cik cik)



my family without Pak usu Husna (tukang pegang camera)





till next~





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

[-suziey-] said...

waaaa jln nk g 2nd n 3rd bedroom mcm kt luar..beso btl rumah ni ek..
hiks..comel jek husna n spek dia tu :)

Izan Ishak said...

seronoknya cuti2 desaru...tp mmg masa tu hujan tak berenti2 kan~

Izan Ishak said...

klik2 HB huda~

NM02 said...

best... kami pun pernah stay mcm umh kg ni. kat ayer keroh di resort. tapi serammmmm.....

Fieza79 said...

best nya bercuti...wahh berjalan saja la huda ehh...

wan nurul hezrina abd halim said...

pernah g desaru tapi dengar kata ombak kat laut desaru memang makan orang betulker?katanya besar nak2 musim hujan

nieda said...

at least dpt berkumpul sama2 dgn family..best

shi3la said...

eh eh ensemnyer pak usu,kim salam yer...hahahaa..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi