Thursday, February 10, 2011

Food Poisoning

Salam semua,

Dah nak masuk tengahari baru nak online yer.
Sy sudah pun ada di Manjung, petang semalam tibanya.

Alkisahnya, Husna yg tak sihat sehari sebelum kami bertolak ke kL.
Tp perkara yg sama juga berlaku kepada umminya ini :(
Sy tak selesa tidur di hotel.
Start dari malam tu rasa mual dan loya macam nak muntah.
Tup tup jam 5.50 pagi baru sy betul2 dapat muntah dengan leganya.
Dan juga terkena cirit birit.
Tak tahula apa sebabnya, tp sy klasifikasikan kes ini sebagai food poisoning.
Perut memulas2 dan sebu.
Makan pun tak lalu :(
Semalam breakfast kat hotel rasanya agak merugikan sebab sy ambil nasi lemak tp makannya tak habis pun separuh.
Husna pulak boleh makan koko krunch je, nasi lemak pun dia tak nak.
Rugi2...macam2 lagi sarapan yg ada tp tak mampu dimakan oleh sy :(

Otw back to Perak, kami singgah R&R Tapah.
Order KFC, tp encik abang and Husna je yg makan.
Sy tak mampu dah.
Badan rasa lemah tp tak berselera.
Sehingga malam tadi kami ke klinik panel untuk pemeriksaan.
Doc bagi air garam juga dan ubat2 sampingan untuk sy.
Doc chek perut sy...bising bunyinya doc kata :)
Yerla, perut tak selesa kan...

Today, sy harap semuanya kembali sihat.
Husna dah selera makan, malam tadi singgah Tesco dia makan banyak kat chicken rice shop.
Rasa sihat sikit hari ini.
Alhamdulillah.

Take care everyone! Jaga kesihatan anda. Jangan jadi macam sy :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

*azni* said...

banyak2 kan rehat huda..semoga cepat sembuh..

[-suziey-] said...

la siannya..mkn ape yg kena food poisining tu..hilang kejap nikmat selera mkn..sbb tu kena sentias bersyukur kan..take care huda n husna ;)

Izan Ishak said...

alhamdulillah husna dah kembali selera. ylah huda..kadang2 kita tak terjangka apa yg kita makan tu boleh sebabkn keracunan kan~

SyidaGorjes said...

semoga fully recovered dengan sepantas kilat!

chugie said...

time2 preggy ni, kena jaga mcm2 kan.. espc kalau dh kene muntah2 cirit birit cmni.. risau kat baby dalam tu je.

wan nurul hezrina abd halim said...

bising peruttuh bunyi lagi cik siti ke huda??huh mmg penat kalu berak2 nih..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi