Thursday, February 24, 2011

Fraser's Hill (last day)

Cerita jalan2 FH sudah sampai ke penghujungnya :)
Sy tak nak orang boring duk baca cerita ni je kan...

Last day tu, kami bangun awal. Kemas2 apa yg patut, pinggan mangkuk yg digunakan di rumah penginapan semua dimasukkan ke dalam kabinet sepatutnya.
Lain2 tu biarla care taker yg kemas kan :)



si kecik sy sedang sibuk mengunyah...



kami yg bergambar kenangan...



Then, jam 10.45pagi kami keluar.
Tuju ke restoran Puncak, milik care taker tu.
Dari jauh, sy dah nampak seseorang yg memang sy kenal :)
Siapa lagi kalau bukan ex-lecturer sy dulu, Ms. Fazlin.
Rasa macam jejak kasih pulak :)
Seronok jumpa ex lecturer ni sebab dia biasa bahasakan diri dia 'akak' bila kat luar :)
Kami breakfast saja di situ.
Order nasi lemak, roti canai dan roti arab.
Total makan RM18 saja.

Seterusnya, kami menuju ke Paddock's, saja nak mencuba horse riding.
Bayarannya just RM5 per round.
If kita ride dengan baby or todd just RM8.
Sy tak dapatla nak horse riding sebab tengah preggy kan, risau pulak kalau jatuh ke apa kan.
So yg ride cuma adik ipar sy with Syifa' dan encik abang with Husna.



pintu depan the Paddock's
*besarnya perut sy :)*



bestnya mereka dapat horse riding :)




encik abang dari belakang...



syifa' dan mak uteh...



FIL tak naik juga...pegang2 kuda saja :)



kandang horse...


Selesai berkuda, kami pun terus balik.
So far, 3 hari 2 malam di Fraser's Hill bolehla dikatakan percutian yg best sebab betul2 berehat.
Part makan tu macam sy cakap semalam, memang mahal sikitla tp takla mahal bebenor.
Kami pun banyak habis duit kat makanan je :) Kenyang perut suka hati :)
Part penginapan sy tak sure..tp ada banyak juga pilihan hotel di situ.
Ada Shahzan Inn, Puncak Inn, rumah2 penginapan milik gov, dan lain2.
Cuacanya tidakla sesejuk Cameron Highlands, juga tidak sesibuk Cameron Highlands.
Ada padang golf bg mereka yg nak main golf.
Banyak playground untuk budak2 beriadah :)
Ada tempat untuk bird's watching, dan trail juga banyak disediakan bg mereka yg suka ambil gambar flora dan fauna.

Next destination? Encik abang teringin nak ke utara pula. Tak tahula bila dan ke mana?
Sy ikut je la :) Lepas pantang nanti pun boleh. Tak kisahla bila2 :)
Destinasi oversea macam sy tak berpeluang sebab encik abang may be nak pergi seorang je kut :)

Okla, till next~





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

2 comments:

*azni* said...

jap lg azni join contest huda tu..sori lmbt..:)

Nureen said...

jelesnyerrr... ari tue (2008)g colmar x naik pon horse.. bila plak bleh smpi cini lagi ya... hhmmm... dh 3 thn kan.. kejap jerr..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi