Friday, February 25, 2011

Santuari Ikan Sungai Chiling

Ada sesiapa pernah ke Santuari Ikan Sg.Chiling ini?
1st time kami tahu tempat ni pun.
Otw balik from Fraser's Hill kami noticed banyak kereta parked kat tepi jalan masuk santuari ikan ni.
Menarik!!!
Lalu telah mengheret kami semua untuk menyiasat apa yg ada kat sini :)



weekend saja dia buka

Selain adanya santuari ikan ni, anda yg suka kan keindahan alam, anda juga boleh lakukan aktiviti bersama keluarga.
Boleh camping, picnic, jungle trekking...huhu. Sy sangat teruja tengok air sungai dia yg terjaga betul.
Bersih!!!
Air terjun dia superb juga!
Sejuk sangat airnya :)
Budak2 berdua sepupu tu paling excited.
Dengan tak bawa swimming suitnya, mereka peduli apa.
Bogel pun bogellah :) (kecil lagi tak apa la kan)



pintu masuk...
berjalan masuk ke dalam lebih kurang 5-10 minit saja...



my sil dan syifa'



dah start dah budak berdua ni :)



pil sy layan jiwang atas batu kat belakang tu :)



budak2 ni tak reti sejuk ok :)



Untuk ke santuari ikan tu dari tempat budak2 ni mandi manda ada dalam 45 minit lagi perjalanan kaki.
Memang struggle la nak sampai tempat ikan2 tu, tp kami tak pergi pun sebab tak larat la nak bawak budak2 kecik ni lagi kan.
Rugi juga tak tengok ikan2 tu tp apa nak dikata, sy pun perut dah besar, mana larat nak jalan jauh2 sangat :)

Tp kesimpulannya air sungai dia memang bestla.
Ramai gile manusia datang mandi manda berkelah di sini.
Oh ada juga disediakan bilik mandi dan toilet.
Surau pun ada.
Next time kami plan nak pergi la bila2 free. Tp jauh juga dari Perak.
Kena masuk highway dan tuju ke Kuala Kubu.
Atas sikit dari Kuala Kubu Baru before sampai jalan nak ke Fraser's Hill.
Selepas sikit dari empangan air Selangor.


ok till next~



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

4 comments:

p!nkerton said...

rajin huda & family jalan2 :)

A N A K - A N A K K U said...

bestnyer....heheheehhe tp jln kat situ pening skit kan

Fieza79 said...

hishh mesti sejuk gilerr kan huda...gigil2...

nieda said...

wah...tak pernah sampa lagi. Fraser hill pun belum sampai. hehe



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi