Friday, February 25, 2011

Set Berpantang Nona Roguy


Sekadar berkongsi pandangan tentang set berpantang / bersalin Nona Roguy ini :)
To eT, tq sudi betanya, sy jawab yer :)

Masa lahirkan Husna, sy tak start terus makan ubat2nya.
Tp hari ke-3 balik rumah, sy terus panggil mak cik tukang urut.
Sy suruh mak cik tu urut gunakan minyak herbanika NR ini.
Alhamdulillah, sy rasa badan sy lega dan bersemangat sangat selepas itu.

Dalam set NR ini ada:

* PhytoNatal - 90 biji
* Akar Herbanika - 10 paket
* Minyak Herbanika - 100 ml
* Herbanika barut (krim) - 60gm
* Uncang Cuci Herbanika - 10 paket
* Herbanika Lulur - 100gm

Untuk lulur tu memang ikut kerajinan juga :) Tp ramai yg kata (bila datang rumah melawat)
baunya sedap sangat. Yer la bau herba kan :)

Sy juga tidak mengalami sembelit atau bayi meragam sebab susu kurang setelah makan phytonatal dan minum air akar herbanika tu. Alhamdulillah. Itulah sebabnya, mungkin serasi dengan badan sy. Husna juga time tu tak kena jaundis langsung, maka sy boleh start makan NR setelah seminggu dia lahir.

Badan juga rasa cergas setelah mengamalkan set pantang NR ini. My mom kata, kalau makan jamu ni kena rajin juga minum air masak. Sebab khuatir badan panas. Tp pada sy, bagus juga badan panas dan berpeluh sebab darah berjalan dengan lancar dan bila berpeluh, badan akan rasa sihat kan :)

Insyaallah untuk 2nd time ni sy nak teruskan pakai NR. Tp tu la, tak confirm lagi. Macam nak try yg lain, but risau tak sama hasilnya macam pakai NR.

Anda ada pengalaman yg berbeza?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

✿etiey erywan✿ said...

saya suka sangat dengan produk nr ni

Faryza said...

saya mmg ambik NR untuk anak no 1 dan 2...

nieda said...

kalau dah rasa ok baik teruskan huda. bimbang nanti produk lain tak sesuia dgn badan

Rizziela said...

saya pun tak tau nak guna product mana lepas bersalin nanti

Mask-roll said...

aku pakai leesa...aku sgt suke krim halia dia..mmg sedap n bau sgt best... anak ke2 nnt xtau r nk pakai ape..hahahah

tp aku x mkn hbs jamu dia..sbb kotau kan prob aku..xde air susu..huhuh. tu r tkt nnt bertambah xde...tp x mkn pon xde jgk air susu aku..hahah. sian harith..

ezan said...

ezan pun beli NR. tapi 2 2 anak x guna. rugi je. dulu masa marea sebab marea pre-matured. konon nak tgu marea dah sebulan camtu baru mkn. last2 lupa. sama gak masa marha.. marha jaundice yang sangat2 tinggi kan. last2 lupa gak. tp sbnrnya malas! hahahaha

btw. minyak herbanika dia sgt2 best!

eT said...

Hehe..tq 4 sharing.
Ari tu kwn ada ckp produk ni panas,so bb jd kembong bila bf.
Kalo ok,eT pon igt nk try gk NR nih.
Anak 1st dulu amik salindah.

eb ezrin2 said...

eB x pernah mkn...
sbb tuh boncit kot eh? hu2

wan nurul hezrina abd halim said...

mcm tertarik gak ek..kira set NR nie cukup tuk berpantang lah ek?ke kena continously guna??tapi kalau merah dulu ada kuning..lama plak tuh..tuh yang takut n ada mslahsembelit..mmg azab kalau sembelit



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi