Wednesday, February 23, 2011

Susu Kambing


Semasa pregnantkan Husna dulu, sy kena anemia yg teruk kan.
So, memang banyak minum susu kambing fresh diimport dari Johor.
Time tu kira dekatla, Kluang-Paka around 4-5 hours travel dengan kereta.

Bila dah duduk Manjung ni, Kluang ke sini ada dalam 6-7 jam juga siap berhenti makan and solat.
Sy tak berpeluang lagi nak minum susu kambing fresh macam dulu.
Takut conditionnya jadi tak sedap bila sampai rumah.
Susu kambing fresh sebotol RM5.50. Rugi pulak kalau rosak bila sampai Manjung kan :) (biasa boleh tahan dalam 8 jam sejuk beku di luar)

So, sy decided minum susu kambing instant saja.
Yg jenama hi goat tu from HR Marketing.
Sekotak ada 14 sachets RM36.
Bancuh dengan air suam, sy minum segelas 1 hari.
Tak ada langsung bau kambing sedap je rasanya.
Okla dari tak minum langsung kan.
Walaupun 2nd time preggy sy ni anemia dah tak ada, tp sy tetap nak minum.
Susu kambing banyak benefitsnya kan.
Pulak tu, sy tak disarankan minum susu lembu banyak2 oleh doc.

Siapa suka minum susu kambing? Bagus untuk kesihatan yer kawan2 :)


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

Faryza said...

baru lps baca susu kambing karihome dekat pama. dah apply sample try bg amir rasa...
aku dh minum hi goat sedap xda bau.. cuma xmanis..bagus la utkk org mengandung.kan..

Izan Ishak said...

k.izan tak pernah minum susu kambing, lagi2 yg fresh. masa preggy minum anmum je~

nieda said...

famous brand higoat ni



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi