Tuesday, February 08, 2011

Tak sihat

Hari Selasa,

Apa khabar semua?
Sy Alhamdulillah sihat.

Tp tidak my lil Husna.
Dia kurang sihat.
Semalam dia muntah2 beberapa kali.
Puncanya tidak diketahui.
Jam 9.45pm kami ke klinik panel berhampiran.
Doktor just berikan ubat muntah, sakit perut, ubat demam (if necessary) dan air garam.

Imagine, since siang tu dia tak berapa nak berselera untuk makan.
Patutla sy cakap nak nestum tak, dia say nanak.
Susu pun dah seminggu dia tak nak minum (later sy cerita apa sebabnya)
Makan sikit je, jamah2 gitu.

Malam tadi before tidur tu dia muntah sekali lagi.
Masuk apa pun mesti muntah balik.
Rasa ringan je bila sy angkat and letak dia atas tilam.
Why baby? What's wrong with u? :(
Lepas tukarkan baju semua, dia main2 handset sy (sambil dengar alunan zikr)
Sy dan encik abang tunggu dia sampai dia lena jam 1pagi.

PAgi tadi nak bangun Subuh, dia pun terjaga dan minta air masak.
KAsihan melihatkan tubuh kecilnya itu longlai saja.
Mudah2 an Husna akan sembuh seperti biasa hari ini.
Encik abang kena attend meeting at hq tomorrow, sy tak nak kena tinggal.

Get well soon my little honey!!!


till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Owh..cian dia..get well soon ye dear..

Air garam; elok tuk elak dehydrate (kurang air dlm bdn) dan galakkan dia minum air masak; susu dlm keadaan sekarang akan memangkinkan lgi muntah (unless itu adalah susu ibu...)

chugie said...

alahai..siannye husna,

fatin penah kene camni jugak, sebabnye kami try tukar susu die, terus die muntah2..

g bwk jumpa paed, die bg ubat angin and satu ubat khas untuk budak2 yg kene muntah2 n demam camni..

doc kate, perut die mungkin kena serangan bakteria..

hope husna cepat sembuh lah..amin..

SyidaGorjes said...

husna cepat baik yea....banyakkan minum air suam.
kadang2 angin dalam perut pun bole jadi punca dia muntah juga.

yatie chomeyl said...

siannya husna, smeoga cpt sembuh ye cayang

aah, kalau dia xnak air garam, maybe leh bg air isotonik untuk elakkan dehydrate tu

Izan Ishak said...

alahai...siannya husna demam ye. camtulah bila anak2 tgh membesar kan huda, mesti ada masanya dia tak sihat. get well soon ye sayang~

'NuReeN' said...

moga cepat sembuh yerr.. elly pon pernah gini.. mmg susag hati sgt2.. stopkan susu tepong 2 3 hari juz BF jerr & air masak mmg dia minum byk..

nk g tau ni
U menang GA
http://nureenasir.blogspot.com/2011/02/tahniah3x-keputusan-ganya-adalah.html
sila email detail yerr

CuppyCakeMommy said...

get well soon husna n mommy..mmg risau sangat bila anak sakit kan

nieda said...

kesian Husna...cepat sembuh sayang. aunty cepat je tersentuh kalau ada anak2 yg sakit



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi