Wednesday, March 30, 2011

Basuh baju adik

Semalam selesai satu kerja yg mana sudah lama sy duk bertangguh kan.
Iaitu sessi pre wash dan jemur baju2 adik Husna.

Ops bukan baju saja, barut, kain bedung, kain lampin, nursing cover, sarung kaki tangan semua sy basuh.
Sebabnya yg lama2 milik Husna tu dah lama duduk dalam beg kan, baunya bau beg. Tu sebab basuh semua walaupun bersih :)

Hasilnya...tadaa...nampak macam tak banyak kat ampaian ni kan.
Tp nak lipat malam tadi, huhu lenguh gak kaki kebas jadinya :)

Alhamdulillah, siap semua. Tp tak packing lagi masuk beg, susun dalam bakul dulu. Sy khuatir bau beg lagi kalau awal2 dah pack :)



Kawan2 yg sama2 seangkatan dengan sy (nak bersalin tak lama) lagi, dah siap packing ke?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

azwa amani said...

wahhhh bestnyerrr :) nak dapat baby

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ said...

wah banyanya baju, teringit time kita nak bersalin dulu, banyak baju adeq husna

chugie said...

selamat membasuh... mcm sy, pakaian lama fatin dulu simpan elok2 dalam box plastik, alhamdulillah, tak berbau sebab tertutup rapat.

SyidaGorjes said...

alaaaaaa.bleum prewash lagi.kalau hantar dobi bole tak?hehehehe
packing?pun belum jugak.still got time,kot.

*azni* said...

sy belum..saja nak sakat huda..hehe..azni pun nnt mcm huda jugak,dekat2 hari baru nak basuh n packing2 brg baby..sekarang ni malas lg sebab lmbt lagi..

p!nkerton said...

fatih pun baru start basuh baju last weekend. sempat 2 batch je, tu pun baju2 athirah yg lama. wknd ni nak sambung lagi, batch baju2 baru pulak ;p pastu boleh la start packing. huda baby boy ke girl ni? ;)

eB ezrin said...

jgn luper bagitau tau...
kalo eB la... 7 bln jerk... sumer dh siap dlm kete...
sbb dh experience bersalin awal... ;p

EiJa ZaQuaN said...

eija pun dh siap basuh sume baju2 lama zaquan..1 bakul penuh tu..siap kena basuh 2 trip..hehehe..minggu ni baru nak jalankan sesi melipat baju yg dibasuh 1 bakul tu..

baju2 baru bakal adik zaquan dh siap eija basuh, gosok dan simpan dlm beg...:)

Izan Ishak said...

dah boleh kemas2 brg dlm beg lepas ni...lega...sume dah basuh bersih~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi