Thursday, March 31, 2011

Check up 35 weeks

Semalam sy pergi klinik untuk rutin check up @ 35 minggu ++.
Encik abang ambil sy di rumah jam 10.45am.
Terkocoh2 siap, sebabnya janji jam 11am, sy buat dunno je la...lepak2 kat FB :)

Terus pecut ke klinik yasmin, sampai2 dapat no 19.
Urine test, Alhamdulillah ok.
Berat macam biasa naik dengan cemerlang lagi 2.5kg :)
Tekanan darah normal saja.

Then, jumpa doc yasmin.
Scan and sembang2 dengan doc.
So far, adik Husna duduk elok je kat tempat sepatutnya.
Patutla pinggang sy dah terasa lenguh2 sengal2, kepala dia memang dah ready duduk situ kan.
Air ketuban ok, uri pun ok. Alhamdulillah.

Ok, sy tanya doc.
"bila kita nak tahu dia dah engage yer doc?"
Doc kata, untuk 2nd baby and anak seterusnya ni bila dah ada sign nak bersalin, dia akan engage and tak lama lepas tu bersalinla.
Oh ye ker? :) *baru tahu* :)

Next check up 13 april.
Tp sy ada 1 lagi chance untuk jumpa O&G, doc adlan at ISH.
Apply for GL, kami plan nak jumpa next week on 36th week.

Doc yasmin juga pesan, beg boleh siap2 letak tepi pintu :)
Hehe. Tunggu my mom datang tolong kemas begla gitu.
Next week insyaAllah ibu and abah nak datang.
Semoga semuanya dipermudahkan ya Allah.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

NM02 said...

b4 yu meletop ni, tempek la gambar baru... tingin nak nengok.. *__*

*azni* said...

insyaallah semoga dipermudahkan urusan bersalin huda nanti..

EiJa ZaQuaN said...

Alhamdullillah..ok sume dan moga dipermudahkan sumenya.

eija pun dh siap kemas beg letak dlm kereta w/pun baru 33 minggu..heheh.

Anamarza said...

InsyaAllah semuanya selamat, memang second baby akan lebih mudah bersalin dari first baby ;)

Coretan Terkini: Letak animated twitter bird terbang dalam blog.

Izan Ishak said...

tak lama lagi dah tu...moga semuanya berjalan lancar n selamat~

SyidaGorjes said...

kalau dah 35wks, it can be anytime kan?

yatie chomeyl said...

x lama dh tu, ken aprepare beg pt2 la ni huda

chugie said...

semoga segalanya di permudahkan ye huda.. x lama je lagi tu.



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi