Thursday, March 17, 2011

Dapat Ijazah masa dalam perut

Selamat pagi semua :)

Hari ini mulakan hidup kita dengan perkara baru dan positif :)
Mode pagi ini terkenang masa zaman dulu2.

Takla dulu sangat, tp dah 3 tahun berlalu.
Kisah sy menerima sekeping ijazah yg lama sy idam2 kan.
Alhamdulillah.

Sy berjaya juga menggenggamnya setelah lama bergelumang dengan buku, quizzes, assignments, projects dan bagai2la kan.
Sy berkahwin pada Mac 2008. Disahkan pregnant pada July 2008.

Dipanggil untuk menyertai konvokesyen pada Ogos 2008.
Sudah tertulis rezeki Husna di dalam perut dapat naik ke atas pentas bersama umminya ini untuk menerima ijazah. Alhamdulillah.
Jarang2 berlaku kan.
Time tu sy tengah mual2 dan loya, tak berapa nak sihat, tp tetap meneruskan majlis dengan cemerlang :) *pose chumeyl depan kamera masa terima scroll*

Tp masa tu, tak ramai kawan2 yg tahu sy dah preggy.
Selain sy yg preggy time tu, sy noticed ada seorang lagi kawan sy Indian dia pun sedang preggy tp dah 5 mo, dia kahwin sama date dengan sy, but rezeki dia preggy awal :)

Hoho! So Husna, dalam perut ummi lagi dah dapat ijazah, dah besar nanti jangan lupa study rajin2 yer sayang :) Usaha tangga kejayaan!



pipi dah tembam sikit time ni :)



Kawan2 ada yg berexperienced macam sy ni ke? Jom share sama :)



psst: sy tak rasa sy akan sambung master sebab duduk rumah saja kan :) Ada rezeki insyaAllah kemudianla kut. Encik abang lagi malas nak sambung, dia kejar title IR je :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

12 comments:

Rizziela said...

Saya masa terima ijazah baru sebulan kawin..belum ada rezeki pregnant lagi waktu tu :D

A N A K - A N A K K U said...

hehehe bestnyer, akak nie tgh study lagi..baru nak amik, 2x akak amik exam dlm pantang...hehehee tp mmg best pengalaman, y jarang org leh dpt

nieda said...

apa2 pun tahniah

NM02 said...

belum pernah rasa ape itu ibu mengandung. doa kan saya ye awak

Fieza79 said...

oo ye ke..mesti manis kan pengalaman tu...tp syg lerr...tkpe la suri rumah pun satu kerjaya jgk kann...

✿ etiey erywan ✿ said...

hehhe... untung dapat merasa dalam perut lagi dha tima ijaza. hehhe... bukan senang tu

Myra Jay said...

Wahhh, bukan senang orang nak dapat pgalaman cmni.. Mana tau MJ lg 2 thun insyaAllah akan graduate leh dapat rasai cmni ke..hehee

EiJa ZaQuaN said...

wah..alhamdullillah..moga husna berjaya mcm ummi dia gak.

eija bila dh kawin pastu dh ada anak ni malas jerk nak smbung study..bila tgk kwn2 smbung study ..sronok jerk..

Izan Ishak said...

ohhh...kisah huda lebih kurang sama ngan kak izan. kak izan kawen dis 2001. tp masa terima scroll ogos 2002, pregnantkan muhaimin 4 bulan dah...rasa happy pun ada kan, sbb tak mungkin ada pengalaman camtu lagi~

Mrs.aisheiteru said...

jom join contest http://precioushumairah.blogspot.com/2011/03/mini-contest-precious-humairah-in-house.html

chugie said...

teringin juga nak sambung belajar, tp kena pikir semasaknye, sebab dh de 2 orang dak tecik yang perlukan perhatian..

zahidah dihaz said...

saya belum konvo lagi...kahwin pun belum...hehehehe


New Entry: Jangan jadi kurang ajar



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi