Tuesday, March 08, 2011

Kenapa kurang entry?

Semalam punyalah malas sy nak blogging dan blogwalking.
Keletihan sebenarnya.
Lately memang sy mudah letih.
Tp mana tak letihnya, bangun pagi terus jemur kain.
Angkat kain sebakul tu kira hebatla :)

Nanti kat luar tu, sapu2 daun sikit.
Daun pokok2 orang sebelah dah layu jatuh ke rumah kami :(
Lepas tu, kalau terlebih rajin sy vacuum rumah atau paling kurang sapu2 sikit habuk kat rumah ni (almaklum rumah ngadap sekolah, jalan raya berdebu kan)
Bila Husna dah bangun pula, kalau dia ngada2 nak berdukung turun tangga :)
Huhu. Jenuh umminya melayan.
Memang macam tu la sy tiap2 hari pun.
Cumanya, Alhamdulillah sy dah tak perlu memasak lauk tengahari sekarang ni :)
Encik abang kata, masak asyik tak habis je lauk2 tu.
Baik beli je.
So every lunch hour, beliau akan belikan lauk2 kegemaran (2-3 jenis je)
Nasi pun masak 1 setengah put jarang habis.
Esok paginya sy goreng nasi tu buat breakfast.
Aktiviti malam before tidur sy biasa lipat kain baju dulu.
Tak tahan biar lama2, nanti renyuk pula dalam bakul tu kan.
Lain2 tu, biasalah menemani Husna bermain, sembang2 dengan dia.

Oh oh! Begitulah kerja2 seorang suri rumah (ada degree) setiap hari :)
Sama je sebenarnya dengan ibu2 bekerja di opis.
Cumanya, sy penat badan, mereka pula penat otak memikirkan kerja2 yg harus dilakukan :)

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

*azni* said...

sama je huda..sape kate jd suri rumah tak penat?lg penat sebenarnya..lebih2 lg time pregnant camni.

nieda said...

betul tu, kdg2 wat kerja rumah lagi penat dari bekerja

Izan Ishak said...

kita samalah huda...suri rumah (berdegree). kena pandai bahagikan masa utk semua benda. lagi2lah huda tgh pregnant, mmg cepat letih kan~

SyidaGorjes said...

kat umah penat, kat opis pun penat.kat mana je yang tak penat?

wan nurul hezrina abd halim said...

mcm tulah ek suri rumah tapi rasa sangat letih bila dah sarat mcm awak tuh huda.saya yang tak besar mana pun perutnie dah mengah2.tapi anak num2 nie mmg rasa cepat penat

Nureen said...

mmg penat.. mcm nureen time cuti la nk buat semua kerja2 umah.. kadang2 tgh mlm ari keja dok lipat kain lagi.. umah ni tau ja la selagi elly x tdoq mmg bersepah la mainan..

dah tue skrg ni keja bertimbun.. slalu tdoq lewat sbb nk kena wat keja yg urgent2 belaka huuhuu.. kadang2 x terbuat.. ya la klau dh blk tue nk ja tumpu utk umah kan tp keja opis cam na lak.. nk wat kat opis slalu penuh la xtvt.. ni curik2 ber BW hehhee



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi