Wednesday, March 09, 2011

Sayang Adik, katanya

Memang sejak perut sy membesar, sy dan abahnya dah biasa ajarkan Husna supaya sayangkan adiknya.

Supaya dia tahu, ada someone iaitu bakal adiknya ada dalam perut sy.
So, before tidur biasanya sy akan tanya Husna.

me: adik Husna mana?
Husna: mana? mana ummi? adik dalam perut (sambil sengih2)

Matanya tertumpu ke arah perut sy.

Then, lately ni dia memang selalu nak kiss2 perut sy. Sambil panggil 'adik...adik' :)
Sukanya that moment. Rasa bahagia sekejap.

Walaupun sy tahu, Husna tak berapa nak faham lagi situasi sebenar tp sy cuba juga bagi dia faham supaya dia tak terkejut later bila adik dia keluar. Betul tak? :)

Malam tadi, dia kiss2 lepas tu dia tepuk2 perut sy. Hehe. Budak2 kan memang gitulah.
Tp ada satu part, bila abahnya datang dekat sy dan usap2 perut sy, memang Husna nampak sangat 'kejelousannya'. Menjerit2 dia cakap, 'tak boleh...tak boleh...nanak...' :)
Macam pantang pulak yer :) Hai anak :) Macam2 peelnya yer :)




Mesti kawan2 pun ada alami pengalaman sebegini kan dulu2 ? Jomla share sama :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhe! sama ngan amanda, ieda hari-hari suh dia kiss adik dalam perut ni, tapi dia panggei baby :)
DURIAN RUNTUH!

yatie chomeyl said...

husna pun kede..kede macam nazhan jugak..kedekut :p

SyidaGorjes said...

aqid selalu tunjuk kat breast then dia cakap,"ada shushu untuk baby".sgt gatal itu budak.

chugie said...

best kan that moment? :D

nieda said...

husna rasa ada saingan tu..hehe

Nia said...

oo,..saya takde pengalaman mengandung kali ke dua..huhu..

cikpuanhady said...

belum ada lagi pengalaman 2nd anak, coz baru sorang ngee..tak sabar jugak ni..tapi tunggu dululah..ngee..dah klik hb..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi