Wednesday, March 16, 2011

Susah nak potong rambut dia

Alkisahnya, sangatla susah nak potong rambut si kecik sy ni.
Rambut dah panjang kat depan tu... kami nak potong bukan apa, sebabnya dia rajin berpeluh kan, lepas tu tergaru2 kepalanya.

Memangla cantik rambut panjang baby girl tp kesian tengok dia menggaru :)
Bila dia nampak gunting dia akan cakap, "ummi potong rambut na yer..."
Dah tu bila time nak potong tu dia punya jerit satu kampung boleh dengar :)
Sudahnya memang tak potongla.

Ada plan encik abang nak potong time dia tidur tp macam susah sikitla kan.
Risau rambut tak lurus dipotong ke, takut rambut masuk telinga ke kan.
Ok, one thing kan, Husna paling susah nak potong kuku and bersihkan telinga dia.
Memang akan menjerit2 macam kena pukul :)





Kawan2 ada tips nak potong rambut anak tak?
Bawak pergi kedai pun dia bising cakap tak nak. Huhu.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

NM02 said...

cuba umpan dia.. cakap lepas gunting keh pi makan mekdi ka, keefci ka, beli bear ka...

hehehe

[-suziey-] said...

hahahah besela tu..mcm perang jek..ala biar je la panjang sket..ikat je la..comel..hehe

♥ Che NamNam ♥ said...

memang susah nak gunting rambut budak-budak neh..

anak sy kasik upah menan dolu baru nak gunting rambut..now diyer plak ugut kiter tak upah menan takmo gunting rambut..hahaha..

Mask-roll said...

biaselah bebudak huda...harith pon same..menangis2 mcm kene pukul...[dia menangis mcm sedih plak tu...mmg sayu kalo tgk time dia kene cukur]. latest ni dia siap tolak2 tgn mamak yg nak cukur dia tu..so aku n hubby decide nk beli pencukur sndr kat umah...huhuh

aku xde tips la...tp biarlah husna rambut pnjg..dia x sek lg..time ni lah leh bela rmbut pnjg.. lgpon..dia girl...sweet kalo long hair...

*azni* said...

dia nak melawa tu sbb tu tak bg ummi dia potong rmbt..hehe..izzul kitorang tak gunting tp tarah pkai mesin,walaupun menangis sbb tkt dgn bunyi bising mesin tu tp dia bagi je,duk diam je..

potong kuku tgk mood dia,kdg2 kasi kdg tak kasi so kita potong ms dia tido..

cuci telinga@korek telinga paling dia suka..diam je tgk2 terlena syok sgt kena korek telinga..hehe..

✿ etiey erywan ✿ said...

hehhe.. biarkan. gurl tak pe. comel je. kalau eysraf, memang macam bom nak perang meraung. mcm sakit

ieda said...

ermm memang lah dik .. anak2 akak mcm tuu jugak , x duk diam sekali kalau tukang gunting nak gunting rambut dia .. erghh adakalanya akak duk kan atas riba .. haa senang citer ekekek

ezan said...

xyah la gunting.. ezan suka husna rambut panjang.. comel.. :P

kalo panas.. try guna clip rambut or ikat rambut. mesti bertambah2 comel..

Izan Ishak said...

trylah pegi saloon...mana tahu dia nak. cuma mula2 jelah nak bagi dia biasa tu yg susah sikit. dah lama2 nnti mesti dia okay...

chugie said...

sy pun baru potong rambut belakang fatin.. memang susah bebenor! kena mintak orang pegangkan baru dia dok diam..aduiyai anak.. fening!



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi