Thursday, March 10, 2011

Tak Sabar Nak Bf semula :)

Yup! Statement yg memang sy suka :)

Of course ibu2 lain di luar sana pun suka kan. Yerla, bila kita diberi peluang untuk bf sendiri anak kita, berikan susu kita dan itu sudah semestinya hak anak2 kita kan.

Kalau diizinkan nak bf sampai usianya cukup 2 tahun (memadai). Macam kes Husna dulu sempat setahun 9 bulan saja. Rasa ralat juga tp apa nak dikata, kita merancang semuanya Allah tentukan.

Sy kagum dengan ibu2 yg bekerja tp still boleh continue bf their baby. Yg penting kita kena kuat dan tabah kan :) Ignore kan kata2 orang lain yg sibuk duk promote susu formula. Sebab rasa rugi pulak, bila susu kita still ada tp bagi susu formula kat anak. Lainlah kalau susu kita memang confirm2 tak ada (still boleh cari alternatif untuk banyakkan susu kalau rajin :))

Sebagai langkah permulaan, sy sudah sediakan nursing cover :)

sy request purple but Ima tak jumpa kat kedai :)

but pink polkadot ni pun sweet kan :)


Dulu time Husna tak sempat nak cari dan beli. Ini pun sebab one of my friend, Ima. Actually dia jahit untuk dia, but me request jahitkan for me too :) Thanks Ima!

Sweet sangat :) Sy no need to buy pam susu sebab yg lama (manual saja) still ada. Itu pun just in case perlu pakai, biasa sy direct bf saja. Oh yer! Sy rasa perlu tambah beberapa helai lagi maternity bra and pad bra sekali. Shopping for me pulak la kan. Untuk adik Husna dah settle semua :)



Ok till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

nieda said...

happy breastfeeding, moga rezeki adik husna murah

*azni* said...

happy breastfeeding..bersama2 la kita bf kan anak2 nnt.. :)

SyidaGorjes said...

yg 2nd ni pun nak try bf jgk.

A N A K - A N A K K U said...

hehehe bgs, akak smp skrg masih lagi bf wlpn luka teruk, tpks menahan sakit jer

ezan said...

insyaALLAH rezeki utk adih husna lebih meriah dr husna...

ps: nanti try la bg husna susu huda balik.. ezan failed! sarah x nak... :((

cikpuanhady said...

semoga dipermudahkan Huda untuk fully breastfeeding adik Husna nanti..ngee..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi