Thursday, April 21, 2011

38wks : Not in labour yet!


*credit google*


Last Monday, sy ke klinik yasmin untuk rutin chek up mingguan.
Alhamdulillah sampai2 saja terus sy dipanggil untuk urine test dan timbang berat.
Semuanya ok, berat naik 0.5kg :)

Bila turn dipanggil masuk jumpa doc, scanla macam biasa kan.
Doc Nadrah yg scan sebab doc yasmin on leave.
Ok juga doc Nadrah ni, cool je.
Alhamdulillah rutin scan pun nampak normal.
Tunggu hari adik Husna nak keluar je la :)
Then, sy saja2 tanya advise doc Nadrah tentang induction tu kan.
Dia punya experienced and advised "she's againts induction without sebab yg kukuh"
Unless kalau sy ada any problems baru dia sarankanla.
Betul juga katanya, setiap orang ada rezeki yg lain2 dan tidak sama kan.
So better, tunggu saja normal pain tu datang and then baru rush pergi ISH.
Dia kata, insyaAllah sempat as long as air ketuban belum pecah.
Sy accept apa dia cakap. Memang kita as orang Islam berdoa dan berserah kepada Nya.
Kesian pulak kalau nak paksa2 adik Husna keluar kan sementelah dia masih sedap2 guling2 dalam perut ummi dia ni :)

Last 2 night sy ada terasa sakit yg amat kat bahagian ari2 bila berjalan. If duduk saja tak rasa apa2.
Lepas encik abang balik solat Isyak kat surau, sy ajak pergi klinik.
Ai maklum je la, Selasa baru ni kan public holiday untuk Perak.
Tak banyak klinik yg bukak.
Bila duk cari2 klinik mana yg bukak tu, tup2 sy dah rasa ok pulak, tak sakit dah.
Aish...adik Husna ni main2 kan ummi abahnya ke?
So, end up kami tak jadi pergi klinik.
Sy singgah pergi 7E beli slurpee tutti fruiti :) (hambik ko!)

Tak sabar tunggu adik Husna ni. Macam manalah rupanya dia yer.


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

SyidaGorjes said...

umminya dah tak sabar sgt nak tunggu adik husna klua ye.
slurpee tu kira mengidam untuk last call ke?hahahaha

*azni* said...

klaka pulak..pandai dia bergurau dgn ummi dia kan..saja nak test ummi tu..

Fieza79 said...

kak fieza dua anak tak merasa membawak smpai 38weeks...dua2 takat 36 weeks je kena keluar kan secara ceaser...

tk sbr jgk nak tgk adik husna...

Nia said...

time ni la kena mkn kalau ada teringin ape2..nanti dlm pantang, susah dah..hehe..

ajumohit said...

hai huda, semoga dipermudahkan bersalin nnti..aju pon berdebar2 gak..takpe kejap jek contraction tu kan, kalau baby kuar msti ilang semua sakit...

Mrs. Amie said...

take care Huda! and selamat bersalin in case anytime u nak bersalin..hiks!

wan nurul hezrina said...

harap semuanya berjalan lancar yea huda..terus2 berdoa yer..huda yang nak bersalin nurul plak yang gelabah kat cnie..harap takder paperlah ek=)insyaallah

nieda said...

tak lama lagi dptlah jumpa baby...rindu bau baby

EiJa ZaQuaN said...

ermm..mmg risau jerk kan..
x lama jerk lagi tu..
insyaalllah dipermudahkan..

kes eija ni pulak mcm terawal jerk..
semalam dh ada tanda awal..
hari ni br masuk 36 weeks..so mmg berserah dan berdoa jerk ni..

ezan said...

ezan pun x sabar nk tgu adik husna lahir..

enjoy ur day huda.. nanti bila adik dah lahir u will miss all this moment. trust me. :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi