Tuesday, April 19, 2011

Hang Tuah Mall

Hai semua!
Hari ini cuti umum di Perak sebab Hari Ulang tahun Sultan Perak :)

Alhamdulillah sy masih sihat, boleh bersiaran seperti biasa walaupun terasa kaki ni macam tebal bila turun tangga.

Nak selit2 cerita masa ikut encik abang outstation Melaka last week.
Encik abang sibuk di TNB, kami 4 beranak (me, Husna, ibu & abah) pergi jalan2 sekitar bandar Melaka je.
Kami lepak2 kat Hang Tuah Mall, and tempat jualan kraf di Banda Hilir.




ini dalam Hang Tuah Mall...




Husna excited tengok ikan2 koi...siap nak pegang :)



Since parking kat Melaka ni per day RM5 tiketnya, kami takla ke mana2 sangat. Just sekitar Banda Hilir tu je. Nak ke Ayer Keroh pun terasa malas.

Tak adalah rekod kami ke muzium ke apa. Tak ada mood nak tengok sejarah sangat :)



ini A Famosa :)





ini kapal atas darat...dulu2 dah pernah naik, so tak adalah teruja nak tengok lagi :)




si comel sy diapit atok dan neneknya :)


Kami jalan2 ambil angin je la, sambil beli sedikit cenderamata. Beli FM wajib :)
Beli dodol, wajik, kuih2 tradisional sikit dan tshirt.
Lagi pun hari sangat panas kan, so mood nak berdondang sayang di Melaka tu kurengla :)

till next~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

*azni* said...

lama dah tak pergi melaka..masa bujang dulu siap naik bot pusing bandar melaka lagi..hehe..

NM02 said...

elok le bawak bejalan. orang kata senang nak besalin nnt.. betul ke?

eB ezrin said...

bestnyer... eb dolo tgh sarat ler dtg sini... ;p

SyidaGorjes said...

shopping mall tu mmg biasa pegi,tp afamosa+kapal+etc tu tak pernah lak jejak.nama je kawin dengan orang melaka.hahahahahaa

Fieza79 said...

lama tk pi melaka...shingga kini dah 2 kali jejak kapal besor tu..

nieda said...

nak hampir due date bagus jln2...cuma ponat ler sikit



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi