Wednesday, April 20, 2011

Jalan-jalan di Umbai


Kami sempat ke Umbai tempat makan2 ikan bakar terapung di Melaka last week.
Plan asal nak cari crabmeat yg diidam-idamkan oleh encik abang, tp tidak berhasil.
Crabmeat belum musimnya lagi.

Takat ikan merah, siakap, kerapu, ketam2 biru, sotong, udang, kerang tu adalah. Crabmeat je tak ada.



Husna sibuk nak tengok fish kat dalam laut tu...





Husna tak terkawal oleh abahnya,
sibuk nak jalan sini sana...nak jalan sendiri ok!





ibu abah sy...



Maka, kami just sight seeing je la sekitar tempat makan ikan bakar terapung ni, pengunjung pun belum ada lagi sebab baru pukul 6.30pm.

Gerai2 banyak dah dibuka, tp tu la sy cakap tadi crabmeat tak ada.

So, kami teruskan perjalanan ke Serkam. Pun tempat makan ikan bakar juga.
Tp kan crabmeat tak ada juga, kami order je la apa yg ada, perut pun dah mula berlagu.
Bolehla takat makan2 gitu, order udang butter prawn, sotong goreng tepung, ikan siakap masak 3 rasa, kangkung belacan, sup campur. (sorry, perut dah lapar lupa nak snap pictures makanan)

Lepas makan, kami balik Johor rumah my parents 2 hari :)







KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

5 comments:

NM02 said...

masa sebelum sampai umbai, teringin giler nak makan mentarang. tapi bila dah sampai, lain plak yg diorder... luper terus kat mentarang. sampai skang mengidam mentarang

SyidaGorjes said...

kat sini pun akak tak sampai lagi..huhu....

|| NaFiRaa || said...

wahhhh..bestnye dapat makan seafood.. nasib x de gambar.. muehehehe

Myra Jay said...

Tringin nak p mkn kt Umbai, tp xtau bila..hehee :)

Husna sronok la tu dapat jalan2 :) Jenuh kawai..

nieda said...

nida suka sgt seafood..sedap



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi