Monday, April 11, 2011

Jumpa gynae @ 36 wks ++

As salam,

Bila Monday, semuanya nampak blue :) Hehe.
Sabtu baru ni, sy ke ISH. 2nd appoinment with doc Adlan gynae yg sy pilih untuk sambut adik Husna nanti, insyaAllah.

Sampai Ipoh around 10.50am, terus submit GL dan wait for my turn.
Timbang berat macam biasalah akan naik semulajadi.
Blood presure normal saja. Urine test pun normal. Alhamdulillah.
Husna lepak2 kat luar dengan atok and neneknya (my parents memang dah ada kat Manjung since back from CH haritu)

So, sy dah encik abang je la yg masuk bilik doc.
Time scan, doc Adlan tengok semuanya normal. InsyaAllah tiada masalah.
Siap cakap, "next week dah boleh bersalin ni :)"

But when suddenly doc tanya,
"u all nak tunggu normal punya sakit or nak induce bg baby keluar awal?"
Oh oh!

Ini suspen ok :) Sy tak pernah pulak ditanya begitu.
Doc explained sebabnya kami ni kira kes outstation kan (manjung - ipoh around 1 and half hour), dia sangat concern.
If case, tiba2 baby dah tak sabar2 nak keluar tu yg dia risau.
But, apa2 pun depend on us. Kami yg decided. Doc tak paksa.

4-8 hours adalah normal bg anak ke 2 and so on untuk keluar.
Ok sy faham itu :)
Buat masa ini, sy dan encik abang tak decide apa2.
We just tunggu and doa. Berharap on the day adik Husna nak keluar tu, jalan raya jadi lapang.
Kereta or lori tak banyak.
Pendek kata, semuanya dipermudahkanla. Amin.
Anything can be happen, so sy kena bersedia fizikal dan mental.
Doakan sy yer :)
Sy baru 37 wks, adik Husna agak2 nak keluar bila yer?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

12 comments:

NM02 said...

lemau la pagi ni.. huhuhu

*azni* said...

takut jugak bila doktor tanya camtu..tapi semuanya di tangan tuhan..insyaallah huda n baby akan selamat..

EiJa ZaQuaN said...

insyaallah..moga dipermudahkan segalanye..

kalau eija pun rasa better x pyh induce2 ni..
biarla smpai masanya dia nak kuar..dia kuar dgn slmatnya.

Faryza said...

doc adlan... anak aku jd doctor.. depan ada amir ke azri?kekekek

alaa huda tak da kes ape tunggu normal je.. klu dah overdue 1 wk ke ok laa nk induce...insyaAllah sempat..

ajumohit said...

syukur alhamdulillah semua sihat ye, moga2 huda dipermudahkan utk bersalin nnti...byk2kan berjalan, dan berdoa insya allah berjaya

Izan Ishak said...

oohh...kiranya dr tanya tu takut tak sempat sampai hosp utk bersalin lah ye. tp mmg anak ke-2 ni cepat dari yg sulung...

harap2 huda bersedia...dan kak izan doakan yg terbaik utk ummi n baby nanti~

[-suziey-] said...

hmm btl..berdoa dan ebrtawakal..bila tiba masanya akn keluar jgk adik husna..berdoalah pd DIa..insyaAllah dipermudahkan :)

Fieza79 said...

takut nya dgr bl dh dekat nak melahir kan ni...huda nmpk rileks je...hope cpt dn mudah melahir kan...doa kan yg terbaik utk huda...aminn

atfina said...

dah tinggal beberapa minggu ajer lagi yer... semoga Huda diberikan kekuatan, kemudahan dan kesihatan yang baik..

SyidaGorjes said...

Doc tanye macam tu?
seram la pulak.
insyallah everything will be fine.semoga dipermudahkan semuanya (sambil berdoa utk diri sendiri juga)

cikpuanhady said...

takdek pengalaman lagi..tapi tak silap, my fren yg kedua pon lambat juga,tp kalau compare ngan yg 1st tu cepat sikit yg kedua..apapun, semoga dipermudahkan semuanya..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

eB ezrin said...

wahhh dh dekat dh tuh.... gd lcuk yer :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi