Wednesday, April 27, 2011

Tidur malam tak lena


ini Husna tidur


Dalam seminggu ni, sy tidur memang tak berapa nak selesa.
Macam2 difikirkan agaknya, itu ini, ini itu...
Rasa nak menangis je bila dikenang2.
Sy tak pernah ada sindrom tak boleh tidur ni.
Ini first timela...

Pagi tadi sempat sembang2 dengan encik abang.
Encik abang duk cakap2 dengan adik Husna (jarang encik abang dapat buat gitu bila Husna sedar, dia akan jealous ok!)
Encik abang kata, adik Husna bagi chance lagi kat ummi dia makan udang, sotong, ayam puas2.
Tu sebab tak mahu keluar lagi :)
Sy iyer kan je la.
Tekak ni rasa nak makan sate la...malam ni mesti pergi carila...

Siang2 baru rasa ngantuk, harusla tidur kejap2 kan.
Oh oh!

Siapa ada tips nak bg tidur lena menjelang hari nak bersalin ni? Sharela yer dengan sy. Tq.

till next semua~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

Nia said...

Rupanya ada simptom tak dpt tidur lena masa mengandung ya..maybe boleh cuba bau2 minyak lavender ke? kot2 soothing feel tu boleh membawak ke tido?

SyidaGorjes said...

tips? tak de la sgt, sbb akak ni mmg senang tido.almaklumla, pkl 9 pun da tido walaupun tak preggy.

|| NaFiRaa || said...

huda.. saya pon alami masalah sama.. masa jumpe dokter saya ade mintak tips ngan dokter.. awak cuba lah..mana tau membantu jugak..

1. mandi dengan air panas
2. minum coklat panas sebelom tido
3. membaca dengan bacaan yg berat utk penatkan otak..
4. berdoa mintak tido kira di lenakan
5. bayangkan bende2 yang boleh menenangkan hati kita sebelom tido..

harap dapatlah membantu awak jugak..

nieda said...

kesian Huda, mmg dekat nk bersalin susah nak tidur. dulu pun nieda sebelum tido mandi dgn air suam, nyenyak skit tido

chugie said...

alamak siannye huda.. agaknye huda banyak fikir sangat pasal bersalin kot.. relaxkan diri dulu ye..
emm org kata mandi air suam atau rendam kaki kat air suam tu bagus..

pe pun, otak dan minda kena relax dan tenang ye huda.. gunakan masa yang hujung2 ni, dengan menikmati kurniaan yang ada dalam perut tu. nanti bila dah bersalin, dh x rasa dah gerak2 dalam tu, rindu plak nanti :D

cayang untuk husna ye!

atfina said...

kesian huda.. jgnlah terlampau risau yer.. bykkan berdoa dan berzikir.. semoga di beri ketenangan.. saya rasa nanti saya pon jadi macam huda gak.. walaupon skang baru 5 bulan :p

eB ezrin said...

eB samer gaks ngan nafiraa... tc tau :)

Faryza said...

dah bole tido lena mlm ni...alhamdulilah..

Izan Ishak said...

rasanya sbb risau tu yg susah nak lena tu...apa pun doakan yg terbaik buat huda n baby~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi