Thursday, May 19, 2011

Dia jealous

As salam,

Mood nak berblogging agak merudum 2-3 hari ini.
Lebih banyak fokus kat anak2 berdua tu :)

Husna pun pandai jealous.
Sangat jealous bila sy sedang hug2 adik dia Lukman.
Sedang bf Lukmanpun dia automatically nak sy bancuhkan susunya (tak nak orang lain buat susu dia)
Nak tidur, mesti nak ummi tepuk dia (ini memang dari dulu lagi)
Sanggup dia tarik tangan sy yg sedang menepuk2 adiknya.
Kadang2 fikir2, memang kesianla kat dia.
Tp bukanla bermakna sy ignorekan dia.
Dia je kut yg rasa curious semacam.
Abah dia still layan dia macam princess.
Oh Oh! anak...

Banyak feedback sy dapat from FB tentang isu anak sulung ni.
Semuanya menyarankan yg terbaik.
Cuba beri perhatian kat dia tatkala adiknya tidur.
Yup! Itu yg sy cuba lakukan agar rasa curiousnya tak berpanjangan.
Moga Husna lekas memahami situasinya sekarang.
Dia dah jadi kakak.
Kakak kenalah beralah dengan adik kan :)



kakak kecik :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhe nak perhatian lebih tu dah pandai jeles, jgn jadi anak buah ieda, siap cucuk mata adik dia adehhh!! :)

SyidaGorjes said...

macam mana agaknya bila aqid ada adik nanti ye?
jangan dia picit2 adik dia sudaaaaa....

Fieza79 said...

sian husna..mmg knk2 seusia husna klau dh ada adik mmg begitu kelakuan nya...lm2 nnt dia akn terbiasa dgn sendirinya...

yatie chomeyl said...

akak fhm perasaan husna, akak jealous dgn my adik smp tua bangka pun jeles lagi kui3x

Puan ApasH said...

tu le..mmg dorang jeles. Qaseh so jeles gak. Dari kat spital dulu dia dah tunjuk jeles. Sampai2 spital terus nak baring sebelah Mama. Tak bagi nanti adik ngan "ngempeng"..

Izan Ishak said...

kesian jugak bila mengenangkan kakak husna macam diabaikan kan. tapi takpelah huda, lama2 nnti dia faham.

kak izan masih ingat masa lahirkan si kembar, naufal masih kecik. dia lgsg takde hati nak pegang n cium2 adik2 dia...

Faryza said...

relax2... amir pun ambik masa ngn kenal sape azri.... skrang dah ok dah... semua benda jd kat husna ... sama jd kat amir.. mmg pantang anak no 2 ni akan kurang laa rehat berbanding anak sulong dulu. klu nk rehat petang ajak tido adik kanan akak kiri.. baru laa leh tido sesama..huuhhuhuuuuuuu penat2....

Nadiah Sidek said...

husna jeles ek? safiyyah alhandulillah tak jeles tapi mmg kena bg perhatian kat dia..tak nak dia rasa tersisih ke apa :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kak jeles sebab dia tak leh nak bermanja2 ek...

ezan said...

dont worry kakak husna boleh punya lah.. insyaALLAH. :)

ajumohit said...

Alahai sian husna, mmg slalu gitulah kan, najwa dulu dpt adik umur dia setahun 3 bln, cian kecik Lg, smg husna kamceng ngn lukman, perlukan ms gak tu, nnti syg la dia kt adik tu

wan nurul hezrina said...

nie yang nurulpun akan alami lepasnie..tapi kesiankan budak2 nak bermanja..kita plak serba salah

nieda said...

husna perlukan masa tu huda...alahai sedih aunty dengar..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi