Wednesday, June 01, 2011

1 mo Lukman

Alhamdulillah, sudah 35 hari usia Lukman, sy berpantang ada lagi 9-10 hari insyaAllah.

Pagi tadi ada appoinment dengan klinik Kg.Dato Seri Kamaruddin, untuk cucuk Lukman 1 bulan.
Sy pilih untuk ke klink KDSK sebab Lukman belum siap mykidnya.
And tak register lagi dengan PM care untuk klinik panel :)

1st time and 1st experience sy bawa anak pergi klinik kerajaan :)
1st impression, sangat ok servis kat klinik KDSK ni.
Nurse semua ramah tamah.

Berat Lukman sudah 4.8kg, Alhamdulillah fully bf cepat membesar.
Panjang 58cm.
Ok, sy pun kena timbang berat juga. Sudah turun 11kg.
Tekanan darah juga kena ambil.
Then, ada buat urine test and check hemoglobin.
And macam2 lagi sy kena check - perut, breast dan rahim.
Alhamdulillah semuanya ok.
Nurse pesan, jaga kesihatan walaupun nampak kuat.

Time nak cucuk tu, Lukman dah ready nangis sebab dia tak suka kaki dia kena pegang.
Dia nak bebas :)
Bila kena cucuk...lagilah dia nangis.
Tp sekejap je la sebab terkejut kut :)
Kesian anak ummi, sy pujuk2 dia ok la lepas tu.



ini anak ummi sudah 35 hari :)



chubby kan dia? :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Cute MuM said...

tembamnye..
geram..

yatie chomeyl said...

ala tomey tomey tembam tembam pipi merah Lukman nih

p!nkerton said...

comellnya lukman! wahh huda cepatnya dah turun 11kg! best2 :D

nieda said...

klinik kerajaan pun ok sebenarnya. lagi detail dari private. Private tak perlu lama menunggu. Hehe...

sian Lukman nangis yer..

Faryza said...

pipi cam abah nye..

nanakimie said...

comel nya:)

^effa^ said...

lukman tido je ye.. si tembam tu. rindu la die. tunggu besar skit bley anak effa main ngn die. hahah



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi