Monday, June 13, 2011

Habis Pantang

Alhamdulillah, sy sudah pun selesai berpantang dengan my mom :)
45 hari gitu.

Makan ikut time, no ais (ada juga rasa sikit2 ais ni)
Sy banyak minum air suamla.
Bertungku seadanya.
Pakai bengkung.
Tidur bantal tinggi dan kaki luruskan.
Makan jamu NR sampai habis.
Dan banyak lagi, tp my mom takla kejam sangat :)



Bab makanan berangin tu sy kena control sangat2 sebab Lukman selalu kembung perut.
Sama macam Husna dulu.
Lagilah baby boy kan, memang kena jaga betul2.
Alhamdulillah, Lukman sihat saja... makin aktif dan lasak juga :)

Esok lusa my parents nak balik Johor dah :(
Mesti sedih tak hingat sebab selama 2 bulan ni mereka ada di sisi.
Bila dah balik mesti boring tak ada member nak ajak sembang, jalan2.
Tak apa, next mo mereka datang lagi insyaAllah sebab nak buat aqiqah untuk Lukman.

till next entry~


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

10 comments:

ajumohit said...

hehhehe dh abis pantang ye huda..bukan huda je yg seronok, ade 'org' lain yg lagi seronok...hehhehee

Nadiah Sidek said...

happy merdeka day! :D

*azni* said...

cepatnye masa berlalu,rasa mcm huda baru je bersalin.. :)
btw,ok tak jamu NR tu?ms izzul dulu azni pakai mustika ratu,ok je..kali ni nak cuba nr pulak..hope huda boleh share k.. :)

Izan Ishak said...

alhamdulillah...dah abis pantang ye huda. lukman pun dah makin boolaaat dia ye~

Ieda Al-Habsyi said...

merdeka!! merdeka!! heheheh :) best ek dah lepas pantang :)

SyidaGorjes said...

dah habis? cepatnya!
akak ada lagi sebulan......sayup mata memandang......

EiJa ZaQuaN said...

hehe..mmg merdeka rasanye bila dh abis pantang ni kan..
eija lagi dua minggu..x sabar jg nak abis pantang..sbbnya 30hb ni anniversary ke 4 kami..bole la kuar celebrate...hhehee.

bestnye huda bole makan jamu..eija masa zaquan x bole makan jamu sbb zaquan G6PD..kali ni Ziqry normal tp sbb kan dia kuning lama..xdpt juga eija mkn Jamu..lagipun my mum ckp darah eija ni x sesuai mkn jamu..x rasi..adeii..dh ler jamu dh beli..selalu camtu sudahnye..x bleh makan.huk2..

eB ezrin said...

jom kiter jenjalan ;p

nieda said...

seronoklah Huda, pantang emak jaga kt rumah sendiri. Kalau nida mesti kena bali kg..yelah org tua bukan nak sgt duduk rumah anak, risaukan rumah la.

Siap plan anak kedua konon nk pantang sendiri...hehe dah lah mmg kena c-ser. angan2 ajelah kot.

Cute MuM said...

kejap jerkan dah habis pantang,,
dlu masa cute mum dalam pantang,
terasa lama sangat.. hihi..



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi