Tuesday, June 14, 2011

Saya dan 2 orang anak

Ok, ini susulan cerita yg mana, bermulalah episod sy menjaga sendiri 2 orang anak yg masih kecil ini.

Ibu abah sy dah pun pulang ke Johor pagi tadi.
Lama dah mereka stay kat sini since awal April lagi.
Memang sedih sebab mereka dah balik tp apa nak dikata, mereka nak juga merasa balik rumah sendiri kan :)

Sy?
Pagi2 ini Husna dah terbangun.
Lukman memang bangun awal setiap hari.
Husna ni pulak memang suka menyepah.
Balls semua dia keluarkan.
Toys jangan cakapla...memang dia suka keluarkan dari dalam playtent tu.
Tak sudah dengan itu, dia memanjat pulak!
Hai anak!



Lukman pula?
If tak basah diaper dia ok je.
Layan tv duk tengok cahaya kat tv tu sambil duduk kat bouncer dia.
Kadang2 dengar dia uk ek uk ek...biasalah nak perhatian juga kan.
Tp tak banyak masalah sangat, bila dah lama2 tu dia boring baru dia akan jerit minta diangkat.


Sy sangat harapkan sokongan dari encik abang, tp dia kerja pulak :)

Sesiapa ada tips nak handle dua orang anak sekaligus dalam 1 masa, silalah tinggalkan komen anda yer :) Tq!


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

12 comments:

ajumohit said...

hehehe masa dpt Najiha, njawa baru setahun 7 bulan, mak akak jg akak 3 mggu je, pastu adik akak bersalin, so pastu akak kene jaga diri sendiri dan anak2..mula2 mmg tension tp hubby bg sokongan padu..sbb hubby akak slalu balik lmt huda, kul 9/10 mlm baru nmpk btg idung dia huhuhu..kene byk sabar tu je hehehe

eB ezrin said...

saya geram ngan 2-2 tuh ;p

Izan Ishak said...

kak izan masa 2 org anak dulu2 masih boleh handle lagi sbb muhaimin dan besar masa naufal lahir.

tp tulah huda... kita mmg perlukan sokongan suami nak handle anak2 ni kan. lebih2 lagi dorang tgh meragam. kena banyak2 kan sabar kan~

eT said...

huhu..cabaran kan...
bila asben balik keje tu la rasa cam ceria jek dunia...:p

Cute MuM said...

tak pernah hadapi..
camnielah agknya bila dania dah ada adik nantikan..

ShimaSalleh said...

owh huda.. tak lama lg turn shima lak bln pose lg. Mak pun biasa 2mgu je jaga sama masa pntg aQiL.. sama cam kak aju suami balik kul 8-9mlm.. Ni nk kena sedia mentak fizikal awal2 nih! Klu salah sorang senang jaga xkisah sgt. Kalo dua2 ssh nk jaga tak ke haru.. hukhuk..

Nia said...

aisey, takde 2 anak lagi. Tapi harap Huda berjaya mencari tune utk coop dengan bdk comel 2 org tu.

SyidaGorjes said...

setakat ni masih blom ada experience lagi....mgkin terlalu awal kot

hani@debumelukut said...

akak besarkan 5 anak. follow your heart girl..you will be just fine.

Huda said...

thanks kpd semua :)

hadina said...

ina nnt cmne lah pulak yer..farhah skrg ni pun dah byk ragam yg tak terkawal oleh mama dia..
huda, sabar n berusaha sebaiknya untuk jg anak2 yer..

nieda said...

tak ada pengalaman lagi..hehe..mmg penat nk kemas toy, mcm humaira kalau bg dia semua mainan mmg seleraklah rumah. ada toy kt dlm bilik, ruang tamu dan dapur. Apa yg nida buat mmg sorokkan mainan dia. Setiap hari keluarkan hanya 2-3 mainan yg berbeza, at least dia takdelah boring asyik main benda yg sama je. takdelah penat nk mengemas



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi