Friday, June 17, 2011

Style Tidur Masa Kini

As salam,

2 hari sy tidak berpeluang untuk online. Encik abang bawak pergi lappy ini ke officenya.
Malam langsung tak berpeluang nak taip entry sebab busy melayan anakanda 2 orang tu :)

Thanks kepada yg sudi beri komen untuk entry last sy hari tu, baca SINI

**************************************************************************************

Berbalik pada title, yer...style tidur masa kini oleh baby Lukman.
Since dia dah tak berbedung, maka my mom or sy suka tidurkan dia secara telungkup.
Or dalam bahasa lainnya, tiarap.
Tp tak lama pun, bila dia dah betul2 nyenyak then kami akan betulkan dia tidur macam biasa.
Sebabnya, baby yg tak berbedung ni kan dia mudah terperanjat.
That's why kami tiarapkan dia supaya dia tak terperanjat selalu.

Tp tengokla, bila dah tiarap tu...
Tak reti2 nak diam tidurnya.
Sekejap ke depan, sekejap ke belakang dia reverse :)
Sometimes tu, kalau dia tak nak tidur tiarap, dia pi angkat kepala dia tinggi2 then dia terlentangkan sendiri badan dia.
Hai anak...sesuka hati anda je yer :)



inilah style Lukman...




reverse lagi...




dah selesa la tu siap kangkang :)


Tidur style bagaimana kawan-kawan rasa paling baik untuk baby?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

14 comments:

yatie chomeyl said...

kui3x, comel je tidur tonggeng2x

hadina said...

oh mak..terkejut tgk gaya lukman tido..cm nak jatuh sgt2 dah...seawal usia cmni dah ada gaya tersendiri dah yer..:)
mak nye kena hati2 lah lepas ni tau..bimbang dia reverse ikut suka hati je nnt.. :)

nureen said...

x jatuh kerr... selesa g2 ek.. klau ellesya ni sure dh lama jatuh.. tdoq atas katil yg luas pon 360' pusingnyer

Huda said...

kak yatie - suka hati dia je :)

hadina - tu la..mmg nak kena pantau je tu :)

nureen - isk3..jenuh betulkan :) last2 kang dia wat gak lg..

Izan Ishak said...

pandailah lukman tidur tonggeng camtu. anak2 kak izan yg dah besar ni pun suka je tidur meniarap...

*azni* said...

alamak!sikit lg nak jatuh..lasak jugak lukman ni tido walaupun dia kecik lg..hehe..

bonda dadif aka akish said...

alamak...cutenye...tp momma...jati2..kan terlungkup pulak dia ke bawah..

=)

hani@debumelukut said...

tido gaya bebas...ini mesti ikut mak dia nih...hehehe

Faryza said...

huda.. dia dh lasak tu.. tak sesuai tido dlm baucer.. bahaya....risau aku tgk....

Fieza79 said...

noti jgk lukman ye...kelakar tgk...siap reverse2...hehee

nieda said...

sampai tertonggeng tu!!hehe mcm dh besar je

ajumohit said...

alahai lukman, geram auntie tgk kamu ni, nk dukung jek, bau kamu msti harum kan...eii geram

eB ezrin said...

ha ha ha, x thn... comei sgt la... muahhhhhhhhh... kiss skit yer :P

ummu muhammad said...

memang stylolah tido lukman..suke tgk die kat hujung2 bouncer die je..kite selalu ngiringkan je huda tapi bile mase dah pandai meniarap.ade mase die triarap jugak..bebudakkan..tido pun exploring ;)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi