Thursday, June 23, 2011

Ummi, na nak g sekolah

Kalau kami keluar dan lalu depan Taska Abim kat Fasa 2G (tak silap sy),
sure nya Husna akan tunjuk dan said,
"ummi, sekolah alif ba ta..."
"ummi, na nak g sekolah...ek!" (ek mesti ada, terikut2 umminya yg cakap slang johor ada ek!)

Dia tertarik kat taska tu sebab ada alif ba ta kat luar buildingnya.
Dia kan dah expert baca alif ba ta, abc, 123 (tp belum kenal huruf lagi) :P
Takat menghafal tu memang dia terrorla :) (kes banyak DHA dalam otak Husnala ni :P)

Sy ada juga bahaskan hal ini kepada abahnya.
Tp abahnya berpendapat, terlalu awal nak bagi dia masuk school.
Kang takut terbeban dengan homework.
If nak hantar juga tunggu umurnya 4 tahun ok la kut.
Boleh dia sosialkan diri dan belajar sambil bermain.



im ready to go to school :)


Anak2 anda bila mula masuk sekolah?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

*azni* said...

alolo..comel kecik lg la nak g sekolah..tunggu besar sikit ye.. ;)

NM02 said...

seeloknya umur 4 tahun la ek. nnt kalu awal lagi dorang masuk... lelama nnt takut cepat bosan plak

hadina said...

baguslah tu husna dah ada minat nak g sekolah...nnt bila sampai masa g sekolah, senang lah...cm farhah skrg ni, segan nak main dgn kawan2 sebelah rumah..dulu ok je..tp skrg tak nak pulak..rela didukung oleh papa @ mama...dia just tgk je..

yatie chomeyl said...

SN masuk sekolah umur 4 bulan hehe

ezan said...

bagusnya husna nk g sekolah . aunty doakan husna jd pelajar terbijak! amin..,

ezan nk anta marea umur 3 thn. sebab mummy dia xde masa nk ajar. hehehe

ajumohit said...

heheh semangatnya husna nk gi skola ye..akak pon ingat nk anta najiha ke skola tp tahun depanla, 5 tahun...

husna dh nak gi skola tu tp tggu besar skit ye

Fieza79 said...

dh tk sabar husna nk masuk sekolah ye...better 4 tahun kot...boleh la hantar..

eT said...

anak kecik semangat nk kesekolah tu lain macam jek kan..
harap sampai kebesar la semangat si kecik... :)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi