Tuesday, July 19, 2011

Adik pun nak tengok sama :)

Sukanya tengok budak berdua ni, macam boleh gang je kan :)
Asalnya, abah mereka pasangkan video zikr untuk Lukman tengok.
Time tu, Husna tengah makan dengan saya kat meja makan.
Dengar je bunyi zikr tu terus berhenti makan, dan dan berlari ke abahnya.
Si Lukman tengah excited layan video zikr tu.
Terganggula sekejap mood dia.

Abah Husna suruh dia basuh tangan dulu baru boleh pegang handphone abah.
Kalutla dia berlari ke dapur minta saya basuhkan tangannya.
Bila dah basuh tangan, dia la yg 'konker' handphone abahnya.
Tp abahnya letak syarat, if nak pegang sendiri kena tengok sekali dengan adik Lukman.
She said, "ok! adik pun nak tengok sama eaa..."



khusyuk dua beradik ni :)





sampai juling2 Lukman menengoknya :P





tu gataila tangan Husna tukar video lain pulak :)





Husna: ini hasbi rabbi...jallallah....
Adik: ???? oooo...



Baguskan beri pendedahan awal kat anak-anak dengan mendendangkan mereka zikrullah atau doa-doa mudah.
Alhamdulillah, Husna dah boleh ikut zikr dan doa yg mudah-mudah sejak dia dari mula pandai bercakap dulu.
Asmaul Husna pun boleh ikut :)
Kami cuba nak terapkan perkara yg sama untuk Lukman pula, insyaAllah.


till next~




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

ajumohit said...

alhamdulillah perkembangan positif utk husna, tgkla lukman tu jegil2 mata dia nk tgk skrin hp tu jugak..dahla bdn debab...

akak pon letakkan syarat kat anak2 klu nk pegang HP ibu msti tgn bersih, takmo comot2 hehehehe

eB ezrin said...

BETOL2 MEMBUATKAN EB TERINGAT KAT AERISH & AED... MIRIP :)

SyidaGorjes said...

kalau la aqid bole macam tu dengan riffa kan bagus.

Myra Jay said...

Alahai sweetnya 2 beradik nieh..
Pndai dah Kak Husna jaga adik ha ;)

nieda said...

bagus Husna boleh share dgn adik...

Nia said...

haha,..comel je Husba dgn Lukman..mcm tu la adik beradik, sharing..:)

nanakimie said...

hehe..khusyuk lukman yer....alhamdulillah...moga husna n lukman jadi anak yg soleh n solehah:)

ummu muhammad said...

nmpk dah mint imammuda lukman..ikut jejak si kakak yg cerdik..suke sgt tgk mereke geng! ;)

Nadiah Sidek said...

pandainya lukman tgk video :). husna pun baik share dgn adik



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi