Thursday, July 21, 2011

Cubaan memakaikan cd untuk Lukman

Dulu masa Husna saya sempat juga pakaikan cd few times.
Bukan sepanjang masa, ikut dan la.
Banyak juga duit dilaburkan untuk membeli dispo diapers.
Husna ada 9 keping cd. Terbaru cd lunatots, hadiah dapat from Pa&Ma. (baca sini)

Now, bila dah ada 2 orang anak...macam terasa beban pula kena beli 2 pack dd setiap bulan.
Berlainan size pulak tu kan. Lukman size S, Husna masih pakai size M :)
Encik abang tak cakap apa, tp as a wife saya rasa bertanggungjawab pulak nak membantu meringankan bebanan beliau :)
Kalau boleh reduce, kita reduce la mana patut kan. Boleh save.
So, saya dah try pakai cd kat Lukman beberapa hari lepas.
Saya rajinkan diri membasuh all those cd yg kotor setiap hari. Lgpun, sy cuma seorang housewife, tak ada masalah nak buat semua tu.

InsyaAllah nanti nak tambah lagi stok cd untuk Lukman.
Saya sedang usaha untuk train Husna supaya tak pakai dd lagi sebabnya dia pandai cakap kan.
Tp part nak poo poo or wee wee tu boleh dia buat dek je :P (dah sedap buang dalam dd kan :P)



Lukman pakai cd coolbaby,
senyum je budak ni :)








im hot, rite? :P



till next~

jom tengok link kat bawah ni:





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

12 comments:

ajumohit said...

Bgs niat huda nk ringankan expenses beli diapers dgn pkikan cd ni, mcm2 rupa cd ni kan, comel....

ummu muhammad said...

longgar nampak huda pakaikan CD lukman tuh..bocor tak tepi die?

a'ah tenyum jee imam muda..iman muda memanglah kene selalu tenyum umi..

eB ezrin said...

cantek2 la CD tuh. tahniah skali lagi :)

*azni* said...

izzul pun ada banyak gak koleksi cd ni..masalahnye bila azni pakaikan cd dia cepat bocor,padahal izzul bukan kuat kencing pun..heran gak,pakai tak sampai sejam dah basah kat area peha tu..ke azni yg tak pandai pakaikan? :)

Fariz Finie Family™ said...

bagus kn pkai cd ni? Next baby pun nurul ingat nk pkai cd jugak la...:)

yatie chomeyl said...

gambatte huda..harap2 lps ni husna dh boleh diaperles dah

Fieza79 said...

Lukman nampak hot dgn CD...betul tu huda mana boleh save..save la kan..?

p!nkerton said...

caiyok huda! duit yg lebih tu boleh la mintak hubby belanje handbag ke.. hihi.. :D

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. tomey nye dia!! bulat!!

betol lah.. mmg terasa beban bila 2 2 pakai pempes kan..

Zefa NorAsmara said...

Teruskan usaha.. kagum tul dgn ibu2 yg guna cd. Masa anak2 k zefa kecik dulu tak tau lg pasal cd..

Nadiah Sidek said...

akak teringin gak nak pakaikan cd tapi suami tak approve lagi. dia kata tak payah :p. akak pun tak habis study lagi psl cd. buat masa ni pakai dd la dulu

hadina said...

mmg save pakai CD ni...duit yg sepatutnya beli DD boleh masuk tabung anak... :) biasanya kalau CD tu bocor kat tepi @ mana2, mayb sebab cara pakai tak kena @ tak cukup prewash...ibu2 diluar sana, jgn cepat putus asa bila tak berjaya...mari bertny pada yg pakar...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi