Monday, July 25, 2011

Husna melepas GERAM!!!

Kami balik johor last week bukanlah balik saja.
Alang-alang dah balik tu, apa lagi...ehem2..



tengok keletah budak ni....


Husna tengah melepas GERAM tu.
GERAM pasal apa?
Hihi.


GERAM kan buah kegemarannyala.
Saya pun tak sure since when dia suka sangat makan buah ni.
Masa baby dulu umur sekitar 7-8 bulan dia suka.
Then bila dah setahun lebih dia tak suka pulak.
Tahun ni dah 2 tahun tiba-tiba dia suka balik :)


nampak tu?
tangan chubby Husna sedang mengaut seulas durian yg sedappppp!




sepenuh-penuh tangannya dia masukkan ke dalam mulut :)





durian terbaik!!!
fresh from kebun belakang rumah arwah nenek saya...



Rumah arwah tu sekali sekala parents saya or makcik saya balik jenguk-jenguk.
Meriahla bila musim buah-buahan ni.
Ada satu lagi pokok buah mata kucing, tp belum boleh dituai, bulan Ramadhan ni baru betul-betul masak kut.
Pokok manggis tak berbuah pulak, merajuk kut.
Pokok rambutan tak menjadi tahun ni.
So, yg ada just DURIAN. Boleh la kan, dari tak ada langsung :)
Alhamdulillah...




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

13 comments:

ajumohit said...

Smgtnya husna tu huda, ke main suke dia mkn deroyan tu hehe.,. Mmg betul2 lepas geram ni

Diana @ bilakukatacinta said...

org kluang ke sis? sy org kota....slm kenal

*azni* said...

wah,bersemangat si husna mkn durian..

|| NaFiRaa || said...

mak aih!! canteknye isi durian.. terliur2!!!

AtiEyZ said...

wah.. sama ngan anak saya no 2, hantu durian.. ;)

KSWSK said...

ulas durian lg beso dr tangan husna

::NureeN:: said...

sronok tgk husna mkn durian.. ellesya x suka mkn segigit 2 dah ckp busuk.. mak aii... mcm mat saleh la plak...

Ya ALya said...

sedapnyerla yer.....ya dah la hantu doyan......

nieda said...

noda pun balik kg weekend lepas...dptlah mkn rambutan sepuas-puasnya

hadina said...

lain pulak citernye dgn farhah, dia tak suka..klau papa dia mkn kat dapur, dia sanggup tgu kat living room..hehe...
mama dia ni, nak jugak mkn time2 cmni..seulas dua pun jadilah drpd 0. :)

MrS. F!zA said...

wah..husna gemar durian ek..anak sy tk suka..tkthulah besar2 sok bru suka mcm sy ni..hikhik

*dh 3 hri bturut pulun durian kalo tdk sentap tgk husna makan..hihi

Myra Jay said...

Nampak sedap buah durian tu, warna kuning elok je..
Husna kejap suka kejap dak ek.. :)
Budak2 biasala kan kak... :)

yatie chomeyl said...

terliurnya..nak jugak sob3x



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi