Monday, July 18, 2011

Memborong susu pekat manis di Tesco

Weekend encik abang stand by kerja.
Maka, ada waktu-waktu tiba-tiba dia pergi masuk stesen.
Tambah pulak ada problem machine ke apa kat site, memang ada je orang duk call. (inilah hakikat yg perlu ditelan oleh seorang wife kepada engineer :P)

Tp petang semalam encik abang free, so dia ajak kami anak beranak jalan=jalan Tesco saja.
Okla kan dari tak buat apa, kesian kat Husna duk cakap "nak pegi teco..."
Sampai-sampai Tesco, sy terkejut kejap duk tengok orang memborong susu pekatla, sabun Daia la etc.
Rupa-rupanya memang semalam Tesco ada buat clearance stock.
Buy 1 free 1 (limit 5 per family)
Apa lagi, saya suruh encik abang ambil susu pekat je la.
Kami beli 4 je la, dapat free lagi 4 total 8 tin :)
Harga per tin RM2.99. Okla kan, berbaloi...expired bulan Jun 2012.
Sabun Daia 1.3kg saya tak ambil sebab baru beli sabun last week.
Ada beras juga buy 1 free 1, tak sure cap apa.



ini sampai habis puasa pun boleh maintain lagi :)




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

16 comments:

Cute MuM said...

sabun pon ada buy 1 free 1 ker?
kat semua tesco ada ker?
banyak tanya pulak.. hehe..

Huda said...

@cute mum - aah sabun daia 1.3kg yg kotak tu kan, rasenye tgk tesco gak..ikut mereka bile nk wat clearance sale..hehe

Fieza79 said...

best nya ada sale...semua tesco ke..?

ajumohit said...

Huda, teh tarik 1 hehe

aesh came said...

first time dtg sini~~ heh ada pulak buy 1 free 1 ye..kne g memborong jugak lah ni..hehe btw cendol kt bwh tu nmpak sgt tempting~ dh la haus di tgh hari ni~

::NureeN:: said...

Wah memborong sakan.. bagus2 klau beli siap2 kan.. nureen pon suka beli byk2 wat stock senang...

huda mintak singgah cini cepat... ;)

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/pengumuman-utk-pemenang-contest-hepi.html

eB ezrin said...

tapi eB x braper suker gi tesco la... geram ngan salesgirl... kisah lamer... hu3

hadina said...

seronok lah boleh borong cmtu...B1F1..mmg save ni...
tp sini mane ada tesco..huhuhu

fieda said...

wah...ok la tu..mmg murah..

wani johari said...

wah puas hati borong susu ye..tecso kt umah sye pn ada gak wat sale kdg2 pernah beli lebih dr RM100 dpt beli beras jasmin RM2.99 sekampit yg 5 kg...

p!nkerton said...

aiseh tatau lak, kalo tau smlm dah soh hubby pi borong jugak hehe ;p

hani@debumelukut said...

ini aura bulan ramadhan lah ni...nak masak macam2 lah kann..jgn lupa kongsi resipi k.

::NureeN:: said...

;p
nk mintak tlg lagi
komen cini

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tqvm

MrS. F!zA said...

aah kita ada tgk jgk kt paper psl promo ni..tp tesco jauh sgt lah dr rumah..mcm tk baloi plk p..syiok kan beli brg dapur yg ada penjimatan mcm ni..hihi

Myra Jay said...

Wahhh!! berbaloi-baloi.. :)
Kat tesco Penang nie tak tau ada ke tak sale camtu..

nieda said...

bestnya kalau husband nida pu8n sure borong susu pekat manis tu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi