Wednesday, July 06, 2011

Orang Utan Island & Ecopark

Ok ini cerita part last tentang cuti2 ke Bukit Merah Laketown Resort :)
Kami ambil pakej combo ke Orang Utan Island + Ecopark + Chairlift.
Abah dan ibu sy dapat tiket senior sebab mereka dah 55 ++
Husna dan Syifa' foc saja.



Dapat gelang terus pakai kat tangan dan tuju ke jetty untuk naik bot ke Orang Utan Island.
Lukman?
Tidur je kerjanya :)



FIL & MIL bersama Syifa'



nampak tak the latest of me? :)



time ni Lukman jaga, dia jerit nak susu :)

Sampai kat Orang Utan Island, kami terus diberi penerangan tentang orang utan.
Yg tertua namanya Mike, 29 tahun.
Ada yg bernama Malik, Elyas, Carlos dan Adam.
Averare umur mereka 4-9 tahun.
Suka makan buah-buahan terutamanya durian :)


antara orang utan yg appear petang tu...



Husna kagum juga tengok orang utan :)


Then, kami tunggu bot untuk ke Ecopark.
Sampai ecopark, bateri kamera sy dah kehabisan.
Tak dapat nak ambil banyak2 gambar.
Just guna handphone encik abang je la. (gambar belum transfer)



beramah mesra dengan monyet :)



inilah monyet nya...


Kebetulan kami sampai ecopark dah dekat nak animal showtime jam 2.30pm.
So, layan je la.
Cute juga tengok burung kakak tua beraksi, berlakonla, main bola sepakla, main bolingla, main basikal, pandai mengira juga :)
Habis showtime, pengunjung boleh bergambar dengan burung kakak tua dengan bayaran RM1 tp pakai kamera sendiri la yer.
Encik abang dan FIL bergambar dengan burung kakak tua, sy tolong ambil gambar saja (dalam handphone encik abang)


petugas sedang siapkan set :)


Overall, kami happy sangat dapat jalan2 kat ecopark ni.
Tengok haiwan kan, best juga.
Selesai semua, kami balik bilik berkemas.
Late checkout jam 6pm. Add RM60 saja.
Sampai Manjung jam 9pm.
Sangat letih tp best :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

8 comments:

*azni* said...

syoknye dia bercuti... ;)

^effa^ said...

wahhh bestnye lukman.. kecik2 dah jalan.. hehhe. kak bawak lukman datang umah.. huhu. ;)

yatie chomeyl said...

gi bukit merah mmg best, yg x betsnya bil abali..sunburn habis sbb panas terik kat sana kan

ajumohit said...

Huda tgk anak org utan pki pempes x???? Anak2 akak teruja tgk hehe

chichi said...

luqman kecik2 dah sampai..malu je saya tak sampai lagi..hehehe

Puan ApasH said...

Panjang umur Mike ni. Dulu time 2nd year kt UTP kami pergi sana buat research study. Dapat jumpe Mike. tahun 2001 dulu.

Atan dah takde ye???Masa tu dia kecik lagi..

ieda said...

best.. masa akak dtg sini tempat nie masih dlm construction .. tapi still leh tgk org utan lah cuma kami x leh singgah masuk dlm :)

nieda said...

wow bestnya, belum pernah sampai ke sana lagi



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi