Thursday, July 28, 2011

Popia crabstick with love

Petang semalam saya berhasil menyiapkan popia crabstick.
Saya rasa popia ni kuih paling simple saya suka buat.
Sebab cuma sediakan intinya dan gulung kulitnya lepas tu goreng.

Crabstick boleh beli kat kedai dengan kulit popia.
Kalau rasa nak buat sikit-sikit, beli yg 30 keping saja.




rupa popia sebelum digoreng






fresh from kuali,
panas lagi time ni :)







masuk dalam tupperware sambil dirikan untuk tos minyak...



Husna suka makan popia, dia said "ummi, nak keropok..." ???
sebab dia suka kulit popia yg crispy tu. Saya tak bagi dia crabstick sebab khuatir dia kegatalan lepas makan.

Selain popia crabstick, saya suka juga buat popia sayur-sayuran.
Ikut moodla nak makan popia apa, so far tak ada masalah nak buatnya.
Cuma petang semalam, busy duk gulung popia, Lukman terjerit-jerit menangis dalam babycoat :)
Dia nak orang main dengan dialah tu :)


Ada sesiapa di sini yg terliur tengok popia crabstick saya tu?



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

16 comments:

eima said...

beli je ngan mamalyna senang ... hehehe

hadina said...

oh ina terliur n teringin...
smlm tgk kat blog someone ada sate, g pasar mlm beli lah sate...
hari ni, dimana kan ku cari popia :)

ajumohit said...

Rajinnya huda, Akak lum sarapan lg ni, laparnya tgk popia huda ni nyum2

Myra Jay said...

Sedapnya popia..
Myra pun suka makan popia, baru je td brekfast makan :)

ummu muhammad said...

sedapnyer...comel je husna dah pandai cakap.. ;)

p/s: chanteeeekk bangeettt header baru ni...simple but nice! pinjam tag line myza..hehee

NM02 said...

ai selalu buat minum petang

AdiaLuze said...

Waahh .. MEmang terliur la memandang kan popiah ni kuih peberit saya ^^

wani johari said...

sedap nya popia tu...saya plak x der idea nk buat inti pe...blh cuba resepi huda ni.....

Fieza79 said...

mmg terliur la huda...huhuu...rajin huda buat sendiri..!

*azni* said...

wah,bikin terliur nih..hehe..

eima said...

tp nanti nk gak la resepi popia sayur awak tu ek .... cam besh je mkn ngan sos

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sedap makan panas2 ni..
hehehe, dlu slalu gak buat..
wat manyak2, pastu simpan dlm petiais..time lapo, br goreng..
lakuu...
siap suh asben gulung lagik..
hehehe
http://lilo80.blogspot.com/2011/01/kes-terbaru-asben-kena-dera-p.html

|| NaFiRaa || said...

ohhhh.. sedapnye!! saya mmg suka makan popia.. tapi x suka buat..leceh nak menggulung.. eh! ke malas?? muehehehe

iambruceado said...

*drooling*

nieda said...

wow i like...tapi nieda fail bab menggulung popia ni..

Ya ALya said...

ya memang selalu wat popia crabstick,sebab anak suka sangat makan.......



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi