Friday, August 19, 2011

10 malam terakhir


*credit google*



Ya Allah!
Mampukah daku mengharungi 10 malam terakhir Mu ini?
Dengan melakukan sebanyak-banyaknya amalan, menggandakan ibadahku.

Lailatul Qadr tu, saya pun tak sure layak ke dapat? Sebab mereka yg terpilih saja, insyaAllah akan dapat lailatul qadr. Macam saya ni, qiam dah la jarang-jarang. Bangun pun sebab Lukman nak susu :)

Apa kawan-kawan rasa? 10 malam terakhir ni apa yg patut kita buat?
Sibuk buat kuih raya ke?
Sibuk nak shopping raya ke?
Atau sibuk nak cepat-cepat raya? :)
Kita pun tak pasti, next Ramadhan tu masih ada lagi untuk kita atau tidak kan.
Boleh nak buat kuih raya, boleh nak shopping semua tu, tp perkara yg patut kita utamakan mesti kita lakukan dulu, barulah hidup tu balance, rohani dan jasmani stabil :) Tak gitu? Hehe.

Moga Allah ampuni dosa kita semua, dan rahmati setiap perbuatan yg kita niat untuk lakukan. Moga segala amalan kita di bulan Ramadhan ni akan kekal berterusan pada bulan-bulan yg seterusnya, insyaAllah. Yg penting, hati mesti ikhlas dalam melaksanakan ibadah kepada Allah SWT. Jom hidupkan 10 malam terakhir ini! Caiyyuk2x!

Sekian, tazkirah dari saya yg bukan bagus sangat pun. Suka-suka kongsi rasa bersama kawan-kawan semua :)


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

3 comments:

SyidaGorjes said...

semoga amalan kita diterima....amin.

Zefa NorAsmara said...

InsyaAllah, mudah2han kita dilorongkan ke arah kebaikan dan diberi kekuatan utk meningkatkan amal ibadah.. :D

~ana~ said...

insyaallah..

sama2 lah kita melipat ganda kan amalan2 mulia di bln yg penuh keberkatan ini...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi