Thursday, August 25, 2011

Alif Ba Ta


Husna dan Lukman dapat flash card alif ba ta. Alhamdulillah :) Saya tak pernah terfikir ada flash card untuk alif ba ta, biasa saya jumpa yg abc or 123 kan.

Pemberian istimewa dari Bayt Al Iman, terima kasih ummu Muhammad. Husna paling excited sebab selama ni dia duk ulang nyanyi or baca alif ba ta saja. Tp huruf tak kenal-kenal juga. Semalam saya tunjuk satu-satu, nampak macam dia boleh ikut slowly. Dia tetap nak nyanyi juga alif ba ta tu :) Suka hatila sayang, asalkan kamu minat dengan huruf al Quran ini.

Bagus kan, sambil nyanyi boleh kenal huruf juga. Saya kenalah rajin tunjuk flash card tu kat dia :)





KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

6 comments:

ajumohit said...

bagusnya, bebudak kalau hari2 tgk kad ni boleh terkesan di mindanya....bagus2

Zefa NorAsmara said...

Lepasni boleh la husna tgk flash card hari2 sampai pandai.. aunty dpt juga.. baik betul Ummu Muhammad kan.. :D

Nia said...

Thanks Huda! Dah lama cari ni..ada rupanya..hehe..

ummu muhammad said...

tk lame lagi ade darwisha yg aja adik die darwish...

husna ajar lukman plak..selamat ye anak2..muge2 cepat pandia mengaji!

Fieza79 said...

wahh nnti cpt la Husna dan Lukman belajar ali ba ta kan..

Huda..selamat hari raya..maaf zahir dn batin...

Ya ALya said...

BAGUSNYER.....BESTKAN DAPAT DR KAWAN2 BLOGGER...



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi