Monday, August 08, 2011

Day 6 Iftar bersama PIL | 1st time ke Pasar Ramadan

Hari Sabtu kami gerak balik kampung encik abang kat Teluk Sareh. Dekat je pun dengan Manjung, 45min ++.
Sampai rumah PIL lagi 5 minit nak berbuka puasa :)
Apa lagi, baca doa dan terus berbuka.
Banyak kuih muih, MIL beli kat pasar ramadan Titi Gantung.
Lauk pun beli sebab PIL baru je balik from shopping kat Manjung petang tu, tak sempat nak masak.

1st time untuk tahun ini kami berbuka di rumah PIL.
1st time berbuka tahun ini ada kuih muih bagai :)
Petang semalam juga, 1st time kami bawa Husna pergi pasar Ramadan kat Kg. Gajah :) (Lukman tinggal dengan atok dan wan)


*imej pinjam kat google*


Mak aii...ramainya umat manusia.
Dan boleh tahan mahal juga harga makanan yg dijual.
Macam-macam ada, murtabak, ayam golek, ayam kfc, ikan bakar, lauk pauk, ayam percik, kuih muih, mercun pun ada :)
Ikan bakar sampai berbelas-belas ringgit (kami beli sebab sediakan sekali juadah untuk budak-budak tahfiz yg jadi imam terawikh surau dekat rumah PIL, mereka kan tak boleh makan ayam sesuka hati)
Beli kuih 2-3 macam saja.
Ikut nafsu banyak juga nak dibeli, tp boleh control sikit-sikit :)

Juadah apa yg akan jadi pilihan kawan-kawan ketika ke pasar ramadan?


KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

ajumohit said...

mahal2 kan huda juadah berbuka skrg ni...

Cik Ecah said...

jarang g..tp kalo biasa g mesti cr roti john @ air tebu! ;p

*azni* said...

murtabak je..hehe..azni lebih suka masak sendiri lagi puas hati..

eT said...

tahun ni xjejak lagi param...huhu

Ya ALya said...

setakat ni baru first time g,tu pun duk dalam keta......suh adik beli air je.....

nieda said...

harga mknn kt param makin mahal kan..

Izan Ishak said...

kak izan baru sekali je pi param...tu pun cam takde yg menarik sangat...sume mmg mahal kan~



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi