Monday, August 01, 2011

Jangan terpedaya


Salam 1 Ramadhan semua :)

Ini nak cerita, last Friday kut saya ada terjoin contest yg match and win yg 3 benda sekaligus tu.
London weight management and etc etc.

Tp saya duk join 1 je la yg london tu. Tup-tup malam tu jam 9.30 malam ada 1 chinese ni called from LWM Ipoh. Dia tanya macam-macam and ajak datang for free treatment. Saya macam suka jugalah kan bila dengar benda free. Tp saya cakap weekend lepas tak dapat nak pergi busy macam-macam hal tambah pulak badan tak sihat sangat lepas jatuh hari tu. (baca sini)

So, dia set appoinment on this coming Saturday jam 11am. Saya cakap ok je la, tp tak janji nak datang. Habis cakap kat phone, saya bagitahu encik abang pasal free treatment tu.

Nak tahu apa response encik abang?

"mana ada benda free kat dunia ni yang oit..."

Hehe. Saya setuju sangat statement encik abang tu. Mesti ada something di sebalik free tu kan. Then, betul sangkaan saya. Saya terbaca from SINI, SINI dan SINI. Ramai yg dah terkena rupa-rupanya. Tp tu la, bila kata free tu janganlah terpedaya. Moga jadi ikhtibar untuk kita semua :) Tp saya rasa terukla strategi marketing mereka, itu dah kita memaksa la kan.

tiil next~




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

9 comments:

ajumohit said...

akak pernah terkena gak huda, sbb akak tweet diorg utk free slimming treatment..hampeh, hari2 duk kol tya bila boleh dtg..nyesal tak sudah hehehe

fieda said...

aritu kak fieda menang yg contest yun nam tu...gitu jgk ada cina call suh wat appoinment...tp terpikir jgk di sebalik free tu msti ada yg tersurat kan...risau sampai sana mcm2 kena beli plk..terus ckp kt dia x jadi la.agi la kt pemenang yg lain..tp pelik dia still call jgk suh dtg bila2 pun..pandai btul dorang ni kan nk tarik customer...

Izan Ishak said...

kak izan pun pernah kena tpi thru sms lah huda....tp respon en hubby kak izan pun sama cam en abg huda... takde benda yg free dlm dunia ni kan...

mamano'a said...

aritu i mnang @,LWM dgn NYS tu..yg LWM i gi..mmg mcm u cakap b4 dia start free treatment dia bgtau psl pakej dia siap bgtau harga sumer,mmg dia tanya HOW U GONNA PAY U HV CREDIT CARD??time ni i da remind dia..i dtg sbb i mnang contest..bukan utk bli pakej dia..pas abis treatment skali lg dia offer gak..last-last aku ckp even aku loyer it doesnt mean aku ble guna duit sesuka ati..still kna tanya hubby bcoz im gonna using his card..trus dia ok..we'all tggu permission from ur hubby la...bullshit la kan aku nk amik..tp..
adik ipar aku kena hangus 1000,aku suh dia amik free treatmnt dkat NYS,nta camner si amoi tu paksa-rayu dkat adik aku,terus adik aku terpaksa guna duit gaji yg dia baru dpt attachment..smpi uma kitorg tau..aku dgn laki aku g serang NYS..smpi HQ dia kitorg buat laporan..last-last diorg bg offer lain..nk refund mmg xleh sbb adik aku buat debit payment..by-te treatmnt yg adik aku amik arge RM1500,dia bg free 500..

Myra Jay said...

Selamat berpuasa..
Itula Myra ada gak baca kat blog Cute Mum pasal free promotion nieh..

Strategi pemasaran yg tak betul, bukan macam nie nak tarik pengunjung kan..

hani@debumelukut said...

bukan senang nak dapatkan itu ini secara free..

Puan ApasH said...

Akak pon dah pergi LWM tu..mmg hajat nak merasa free treatment tu. Masa pergi mmg dah agak sure dia akan promote punyer.

Honestly untuk akak yg ada masalah berat badan ni..mmg kalau boleh nak le sume treatment. Sape tak mau badan yang cantik. LWM takde hal sbb akan mmg amik treatment dia. huhuhu..

Tapi kes NYS pon akak pergi..tapi dia bagi treatment dulu then baru dia promote treatment dia. Akak cakap dah amik LWM & takde duit dah..so dorang pon terima je. huhuhu..tapi treatment NYS akak ske sgt..

Ape pon bagi yg takde masalah berat bdn/ kulit tak payah le pergi. Mmg susah nak lepas dari awek2 cina tu..

~ana~ said...

selamat berpuasa huda...

dah bnyk ana bc kat blog2 yg org terkena dgn YN, LWM, NYSC nih...mcm2 taktik diaorg guna utk pujuk kita...

nieda said...

betul tu, mana ada dlm dunia ni benda free...sape taknak badan cantik tapi mengenangkan kos nya takpelah..hehe..
Baru2 ni banyak paper dh bongkar kisah ni kan..takutt



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi