Thursday, August 04, 2011

Lukman digigit

Malam tadi dah hampir selesai berbuka dengan encik abang, anak-anak kat ruang tamu sedang layan tv.

Tiba-tiba kan, dengar Lukman menangis sekuat hatinya.
Saya yg tengah kunyah sampel kuih raya terus terbangun dari kerusi. Encik abang suruh tengok apa yg berlaku.
Memang Lukman nangis betul-betul punya, keluar air mata.
Saya terus angkat Lukman.

Husna time tu betul-betul kat sebelah Lukman, terkebil-kebil je matanya.
Saya tanya, "apa awak buat kat adik?"
Husna diam tak menjawab.
Saya pujuk Lukman jangan nangis.
Bawa kat abahnya yg masih di meja makan.
Encik abang tanya kat Husna, "Na buat apa kat adik?..."

Erm. Kali ini dia jawab.
"Na pegang tangan adik..."
Ok.
Saya pun tengokla tangan kiri adiknya tu.
Saya dah tahu puncanya.
Saya tunjuk tangan Lukman kat abah mereka.
Ada kesan gigi kat situ ok.

"Na gigit adik ek?..." saya tanya.
Dia tak jawab. Diam je.
Lukman masih ada tangisnya tp dah slow.
Dah lama lepas tu, encik abang duk ulang tanya betul ke dia gigit adik dia.
Last2 tu dia ngaku dia gigit adik dia.
Sedap sangat ke yang oi tangan adik tu. Huhu.



siapa tak geram tengok lengan Lukman ni? :)



Kesian Lukman jadi mangsa keadaan. Bahaya juga biar begitu.
Lepas ni kena waspada dan duk observe je apa mereka buat.



KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

18 comments:

ajumohit said...

Semlm auntie digigit Adam, ni lukman pulak digigit kakaknya hehe, nnti becar lukman geget kakaknya plak ye :)

Nadiah Sidek said...

husna geram agaknya tengok lengan lukman :)

Faryza said...

hahaah..ape la amir ngn husna ni..korang janji boikot adik ke?
kes sama jd masa azri 3 bln..nagis kuat..tp tangan kanan dok tergoyang2..belek2 jari tengah ada kesan gigit..seminggu lebih gak br hilang...

hani@debumelukut said...

meh sini nak geget sekali lagi..

yatie chomeyl said...

Lukman gebu sgt, kak husna geram lah hehe

Myra Jay said...

Alahai siannya ngan baby Lukman..
Akak Husna geram sangat la tu tengok adik dia smpai gigit2 ha :)

A N A K - A N A K K U said...

hehehe da beware, coz menda tue akan berulang, dia geram kat adik dia sebenarnya...tp as a mother kite kene nasihatkan dialah...supaya next time dia x buat lagi....

wani johari said...

k husna nak test gigi kot,...dah la tgk tangan adik lukman gebu jer..sdp kalu gigit tu...kesian adik lukman...

NM02 said...

mmm... geram sangat la tu.. hehehehe





saya pun suker geget tgn, pipi dan peha bambam..

bonda dadif aka akish said...

alalalal..sian luqman..

husna tetibe igt itu teether tak...

hehehheh

ummu muhammad said...

tgk lukman, bukan husna je geram..makcik ni pun geram..!

aanie said...

alahai, siannya lukman...husna buat muka x bersalah je kan??

eB ezrin said...

auntie pn nk geget gaks ;p
aerish pn g2 la kejenyer sampai skrang... hu2

mamano'a said...

imran pun sama!! tp dia lum gigit la..tp nk gigit,dia suka biarkan tangan epan dlm mulut dia..xpun epan suka isap jari,yg abg nyer suka gantikan tangan adik dia dgn tgn dia sendir..nnt mula la imran jolok anak tekak si epan..kengkadang dia geram sgt dgn mata sepet epan dia bukak & tekan biji mata si epan...
ha...mama dia ni da la jenis mak-tiri kna la kan sedas dua..

|| NaFiRaa || said...

ololo.. cian dia.. kena geget yer.. kakak husna geram tengok tangan lukman gebu sgt..

~ana~ said...

olololo...sian nya lukman..pas ni mmg kena berjg2 la yea...

LiErOSe~QiEmi said...

betul laaa... acik bunga pun geram la tengok lengan lukman.. macam lengan abg qimie masa kecit dulu aaa hihihi

Izan Ishak said...

cian adik lukman yg bambam kena gigit ngan kakak husna...anak2 mmg gitulah huda...lama2 dia tgk adiknya geram. cam nak try test pun ada tu tgk apa reaksi adik bila dia geget...huhu



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi