Thursday, August 04, 2011

Parcel istimewa dari Nenek

Petang semalam vas pos laju datang rumah.
Membawa bungkusan parcel istimewa dari nenek Husna dan Lukman.



Husna paling excited sebab dia kalau bab surat ke, parcel ke, memang dia nak bukak dulu :)
Riuh mulutnya suruh saya bukak.
Bila dah bukak tu....

Taraaa...
Husna dan Lukman dapat baju raya seorang sepasang.
Warna purple gitu.



yg atas tu Lukman punya, saiz memang ngam
seluar je labuh sikit...
yg bawah tu kakak Husna punya...




inilah baju raya mereka :)


Tapi kan, bila try acu kat Husna, tak boleh masuk pulak kepala dia.
Leher baju tu kecik sikit, nak kena cari tailor pulak untuk alter.
Mana nak cari ek? Ada ke lagi tailor nak?
Rasanya takat alter tu takkan dia tak nak kan. Bukan buat baju sepasang, alter tang leher je.
Moga mudahlah urusan saya nak minta tailor alter kan, kesian lak kat Husna kalau tak dapat pakai baju tu nanti.

Biasanya nenek mereka ni rajin nak jahitkan, tapi tahun ni dah alang-alang my mom terjumpa baju baby and toddler yg suit untuk mereka, terus tak jadi jahitkan.
Beli siap je senang :)

Tq ibu aka nenek Husna & Lukman!




KLIK UNTUK TINGGALKAN KOMEN

7 comments:

Izan Ishak said...

cantiknya baju raya husna n lukman!
rasanya boleh aje cari tailor cina nak alter tang leher tu. biasanya dorg ni tak byk soal...

|| NaFiRaa || said...

comelnye baju budak2 kan~ mesti comel kalo lukman pakai baju melayu.. hehehehe

nape hantar ke rumah plak?? x balik raya umah mak ke tahun nih??

wani johari said...

comey nya lukman & kakak husna pakai baju raya nanti...

ieda said...

beruntungnya anak2 nenek dah belikan baju .. cantik jugak tu dik .. :) merron layie ..

ermm akak nie nenek2 mereka belikan kain je .. sib baik dah siap :)

isabelle said...

bestnya tetiba dpt mcm ni.
bila la my parents / PiL nak hantar parcel cenggini?
*berjanggut la aku tunggu*

Mask-roll said...

wahhh santik nye baju raya husna n lukman! mesti pagi raye nnt encem lukman n kiut la kakak dia.. :p

Myra Jay said...

Wahhh bestnya dah dapat baju raya.. ;)



Klik for more info
 
Copyright @ UmmiHusnaLukman 2013 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi